16 Ekim 2015’te Notre Dame de Sion Lisesinde Campus France tanıtımı

Fransız Dışişleri Bakanlığına bağlı bir devlet tanıtım ajansı olan Campus France’ın İstanbul bölgesi temsilcileri Serpil Gün ile Fidan Dinç, Fransa’da üniversite okumak isteyen gençler için 16 Ekim 2015’te NDS’de bu kurumu tanıttılar.

12.sınıf müdür yardımcısı Aurélie Frau-Kozak konuyla ilgilenen öğrencileri ve velilerini lisenin gösteri salonunda ağırladıktan sonra, NDS’nin Fransa’da eğitim danışmanı olan Pınar Küçük-Pilon kendisini ve görevini tanıtmak üzere söz aldı.

Ardından Serpil Gün, Fransa’daki yüksek öğretim hakkında, kurumların işleyişinden çeşitliliğine ve özelliklerine kadar, gerekli tüm açıklamaları yaptı. Ayrıca öğrencilere adaylık dosyasının nasıl oluşturulacağı konusunda da gerekli bilgiler verildi.