12.sınıflarla Pierre Loti ile ilgili gerçekleştirilen pedagojik çalışma

12.sınıf öğrencileri, Fransızca öğretmenleri Paul Mirabile eşliğinde lisemizin ev sahipliği yaptığı «Pierre Loti fotoğrafçı» sergisinden yararlanarak Pierre Loti üzerine çalışmalar yaptılar.

Galeride, öğrencilere birer soru formu verildi.
Öğrenciler bu formdaki soruları ekiplere ayrılarak, belli bir süre içinde yanıtladılar.

Loti’nin hayatı, İstanbul’daki konaklamaları, Doğu’ya olan ilgisi ve Boğaz ya da Haliç’te çekmiş olduğu görüntülerle ilgili 13 sorunun yanıtını bulmak için, öğrenciler panolara baktılar, açıklamaları okudular ve Galerinin Türk salonunda ziyaretçilere sunulan kitapları gözden geçirdiler.

Fransızca’yı anlama ile Loti ile bağlantılı edebiyat kültürünü bir araya getiren bu eğlenceli çalışma, İstanbul’daki diğer Fransız liselerine de önerilebilir.