Lycée Notre Dame de Sion

Cumhuriyet Caddesi 127 Harbiye 34373 Istanbul - Tel:+90 (212) 219 16 97 www.nds.k12.tr

11D ve 11E öğrencilerinin Fransız piyanist Franck CIUP ile buluşması

Kısa bir süre önce, 11D ve E sınıfları, 1.Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması jüri üyesi, ünlü piyanist Franck Ciup ile bir araya geldiler.

Oldukça motive bir biçimde bu etkinliğe hazırlanan öğrenciler, öncesinde müzisyene soracakları bir dizi soru hazırlamışlardı.

Sanatçıya kaç yaşında müziğe başladığı ya da enstrüman seçimi ile ilgili yöneltilen klasik soruların yan sıra; müzik konularının seçimi ve anlamı, insan ruhunun müzik aracılığıyla nasıl yansıtılabildiği ve Türk müziği konusundaki bilgisi gibi daha derin sorular da soruldu. Ayrıca, yarışmayla ilgili talepler oldu.

Franck Ciup, gençler de dâhil olmak üzere her yaştan müzisyene eğitmenlik yaptığı için sorulara mizahla ve incelikle yanıt verdi.

Sonuç olarak bu buluşma, hem öğrencileri hem de konuğun kendisini mutlu etti ve belki de bazı öğrencilere, müzikle daha fazla ilgilenmek için bir fırsat oluşturdu.