Yener Gökbudak, piyanist

30 Mart 2017 19:30

2015 İstanbul Orchestra’Sion-Uluslararası Piyano Yarışması’nda Birincilik Ödülü alan piyano resitali.

PROGRAM :

• Franz Liszt : «Mefisto Valse» no 1
  • Frederic Chopin : Balad no 4
  • Yener Gökbudak : Laliverse

Cemil Yener Gökbudak, piyano :

Cemil Yener GÖKBUDAK 1996 yılında doğdu. Piyano eğitimine 2004’te Gülnara BAHŞİŞ ile başladı. 2006 yılında, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okuluna girerek Doç. Gülnara AZİZ ile piyano çalışmalarını sürdürdü.
Yurt içinde çeşitli iller, üniversiteler ve elçiliklerde verdiği resitallerin yanısıra, Moskova, Hollanda, İtalya, Ukrayna, Bulgaristan, Belçika ve Fransa’da düzenlenen etkinliklerde de resitaller veren Yener GÖKBUDAK, aynı zamanda şef Işın METİN, Ender SAKPINAR ve Serdar YALÇIN yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası’yla konserler verdi. Ayrıca, piyanist Badura SKODA, Aquilles DELLE VIGNE, Boris BEREZOVSKY, Boris BERMAN, Matti RAEKALLİO, Gülsin ONAY, Özgür AYDIN, Emre ELİVAR ve Kamerhan TURAN’ın master-class çalışmalarına aktif olarak katıldı.
Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi Piyano Sanat Dalı’nda Doç. Gülnara AZİZ’in sınıfından Haziran 2014’te mezun olan Yener GÖKBUDAK, aynı yıl Moskova Tchaikovsky Konservatuvarı Piyano Bölümü’nün giriş sınavını kazanarak Prof. Ruvim OSTROVSKY’nin sınıfında okuma hakkını elde etti. 2016 yılında okul değişikliği yaparak Avusturya Mozarteum Üniversitesine geçen ve burada eğitimine devam eden KBUDAK’ın ulusal ve uluslararası yarışma ve bazı festivallerdeki katılımı şöyledir:

Yarışmalar:
«Üçüncülük Ödülü», Coimbra World Piano Competition, 2017
2015: Yener Gökbudak İstanbul Orchestra’Sion-Uluslararası Piyano Yarışması Birincilik Ödülü’nü kazandı.

«İkincilik Ödülü», 10.Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması, Sofya/2014
“Üçüncülük Ödülü”, 22.Uluslararası Piyano Yarışması “Roma 2012”, Roma/2012
“En İyi Alemdar Karamanov Yorumcusu Özel Ödülü”, 8.Uluslararası Alemdar Karamanov Piyano Yarışması, Simferopol/2011
“İkincilik Ödülü”, Ulusal 1.Sergey Rahmaninov Piyano Yarışması, İstanbul/2011