V. Cochard, klavsen - S.M. Degand, keman

22 Mayıs 2013, 19:30

| Konser , Barok müzik , Herkese açık

Barok müzik

Davetye için buraya tıklayın.

Violaine Cochard, klavsen

Stéphanie-Marie Degand, keman

Program:

BACH VE FRANSA

Klavsen ve keman eserleri (1756)

Ouverture

La De May, rondeau gracieux

La Madin

Keman ve klavsen için Sonat do minör BWV 1017

Largo, allegro, adagio, allegro

Keman ve klavsen için Sonat

*** Ara ***

Klavsen ve keman eserleri (1756)

- La De Casaubon

La Du Tailly

La De Valmalette

Keman ve klavsen için Sonat sol Majör BWV 1019

Allegro, adagio , allegro klavsen solo, largo ve allegro.

STÉPHANIE-MARIE DEGAND - KEMAN

"Az rastlanan bir kemancı olan Stéphanie-Marie Degand, günümüzde çeşitli dönemlerin tekniklerine hakim olabilen yegâne yorumculardan biridir. Bu yeteneği, onun baroktan çağdaş eserlere kadar, tüm repertuvarları aynı ustalık ile ele almasını sağlamaktadır.

Caen’ de Jean-Walter Audoli’nin ve Emmanuelle Haim’ in öğrencisi olan Stéphanie-Marie Degand, 1990’da oy birliğiyle Paris Konservatuvarında Jacques Ghestem’ in sınıfına kabul edildi; burada dört birincilik ve bir kemanda mükemmellik derecesi elde ederek, özgün ve dikkat çekici bir çalışma gerçekleştirdi. Hem barok ve klasik hem de romantik ve çağdaş repertuvarları çalışmak, William Christie, Patrick Bismuth, Christophe Rousset ve Christophe Coin ile kendisini geliştirmek suretiyle, bugün vardığı noktaya doğru yola çıkmış oldu.
Stéphanie-Marie Degand, o zamandan beri parlak ve alışılmamış bir kariyer sürdürmektedir.
Solist, resital sanatçısı, oda müziği icracısı olan Degand, solo kemana da ağırlık vererek, geniş keman repertuvarında yer alan her eserin kendine özgü seslerini ve üsluplarını araştırmaya önem vermiştir.

Bu sanata adanmışlık, Degand’ı birçok ödülle onurlandırmıştır: Adami Büyük Ödülü(1995), Ferrras-Barbizet Yarışması İkincilik Ödülü(1997), Münih ARD Yarışması Finalisti(1998), Midem Klasik Yetenek Ödülü(1998), Natexis Vakfı Birincisi(1999), Sacem Ödülü (2002). Sanatçı ayrıca, 2005’te Victoires de la Musique Classique’de “Enstrümantal Solist Yeteneği’’ derecesiyle ödüllendirilmiştir.

VIOLAINE COCHARD – KLAVSEN

Barok dünyasından en etkin sanatçı ve topluluklarla çalışan Violaine Cochard, barok müziğin bestecilerine ve partisyonlarına hak ettikleri değeri vermiş ve bu şekilde yıllar içinde kendi müzik tarzını geliştirmiştir.

1973’te Angers’de doğan Violaine Cochard, klavsen eğitimine 8 yaşında, doğduğu kentin konservatuvarında, Françoise Marmin ile başlamıştır. 1991’de klavsen dalında bir birincilik ödülü, 1994’te ise oybirliğiyle basso ve klavsen dallarında iki birincilik ödülü almıştır. Haziran 1999’da Montreal Uluslararası Klavsen Yarışmasında birincilik ödülüne layık görülmüştür.

Kurucusu olduğu Amarillis topluluğuyla üçlü oluşturarak, York (1995), Fnapec (1997) ve Gustav Leonhardt tarafından yönetilen Sinfonia (1997) gibi birkaç ünlü yarışmada da birincilik ödülü almıştır.

Üç yıl boyunca (1999-2002) Montpellier Bölgesi Devlet Konservatuvarında öğretmenlik yapan sanatçı, zamanının büyük bir kısmını çok sayıda toplulukla birlikte oda müziği çalmaya ayırmış, Paris’teki Cité de la Musique ve Auditorium du Louvre, Ambronay, Beaune, Sablé, Montreux, Utrecht ve Berlin Festivalleri, Nantes’taki Printemps des Arts et Folles Journées, Pisa’daki ‘Semaine sainte’ ya da Madrid Üniversitesi gibi Avrupa’nın belli başlı salonlarında resital ve konserler vermiştir. Violaine Cochard, sanatını Latin Amerika ve Japonya’da da icra etmektedir.