Tuğçe Tarı, piyanist

10 Aralık 2009 20:00

Piyano resitali

Davetiye için buraya tıklayın!

Program:

BACH Fransiz Suiti no.2, do minor, BWV 813

Allemande

Courante

Sarabande

Air

Menuet

Gigue

BEETHOVEN Sonata op. 26 no. 12, La bemol Major

I- Andante con Variazioni

II- Scherzo & Trio: Allegro molto

III- Marcia funebre sulla morte d’un eroe

IV- Allegro

PROKOFIEV Sonata no. 7 “Stalingrad”

I-Allegro inquieto

II-Andante caloroso

III-Precipitato

(durée: 55 minutes)

Tuğçe Tarı, piyanist:

İstanbul’da doğan Tuğçe Tarı, piyano eğitimine beş yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Prof. Tuvana Alton’un sınıfında başladı. Konservatuar yarı zamanlı eğitim programını sürdüren sanatçı, eş zamanlı olarak da eğitimini Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde tamamladı. Henüz on altı yaşındayken ilk resitalini veren sanatçı, aynı yıllarda dört yıllık bir eğitim süresini kapsayan lisans eğitimini iki yilda tamamlayarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan 2000 yılında mezun oldu. Ardından kazandığı bursla, 2000-2002 seneleri arasında Baltimore, Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuarı’nda Dr. Seth Knopp ve Katherine Jacobson Fleisher ile oda müziği eğitimini de tamamlayarak Boris Slutsky’nin sınıfından piyano dalında master derecesini aldı.

Uluslarası pek çok yaz okuluna (New Millenium Müzik Festivali Yaz Okulu, Gijon, İspanya, 2001, Honors Piyano Yaz Okulu, Florida, ABD, 2005, New Paltz Devlet Üniversitesi Piyano Yaz Okulu, New York, ABD, 2007, Académie Internationale D’Eté de Nice, Fransa, 2008) davet edilen sanatçı, ayrıca aralarında Kamuran Gündemir, Alexander Korsantia, Fazıl Say, Hüseyin Sermet, Leontina Margulis, Vladimir Feltsman, Yong Hi Moon gibi isimlerin bulunduğu pek çok eğitmenin ileri yorumculuk derslerine de aktif olarak katıldı.

26. Uluslarası İstanbul Müzik Festivali çalgı yarışmasında (1998) birincilik ödülü ve birincilik ödülünün verilmediği Uluslarası Edirne Rotary Mimar Sinan Genç Sanatçılar yarışmasında (1999) üçüncülük ödülünü kazanan sanatçı, 1996 yılından günümüze Amerika ve Avrupa’nın birçok sanat merkezlerindeki konserlere solist ve oda müziği yorumcusu olarak katılmıştır.
Yurt içi ve yurt dışında televizyon programlarına konuk olarak davet edilen Tuğçe Tarı, 1994 yılından günümüze değin, kendi eğitim stüdyosu dışında; aralarında Johns Hopkins Universitesi’nin Peabody Konservatuarı gibi prestijli kurumlarda piyano eğitmenliği yapmakta, master class’lar vermekte ve ABD’de birçok yarışmaya jüri üyesi olarak davet edilmektedir.

2003-2007 yılları arasında Washington D.C., ABD Türk Büyük Elçiliği’nde ardı ardına verdiği konserlerde, entellektüel müzik ve siyaset çevresinin dikkatini üzerinde toplayan sanatçı, ileri düzeyde konser piyanistliği çalışmalarını Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot’da, Devlet Sanatçısı Hüseyin Sermet ile sürdürmektedir.