TrioBio

Ilter Cebeci,

Onur Önem

Triobio

Triobio, günümüz önde gelen gitar sanatçılarından Bedri Koçak, İlter Cebeci ve Onur Önem’in müzik ve yaşama dair ortak his ve fikirlerinin kesişmesiyle hayat buldu. Bu birliktelik; başta Türk Çoksesli Müziğini geliştirmek ve dünya literatürüne yeni eserler kazandırmak yolunda; kendi yaptıkları beste,düzenleme ve transkriptleri seslendirmeyi; Türk ve yabancı bestecilere yeni ve çok çeşitli beste, düzenleme ve transkriptler yaptırarak Klasik Gitar müziğini geniş kitlelere yaymayı amaçladı.

Yola koyuldukları 2005 yılından bu yana; “Uluslararası Mavi Martı İstanbul Kadıköy Gitar Festivali” ve” 7.Yıldız Teknik Üniversitesi Gitar Günleri”ndeki konserlerinde F.Kleynjans’ın “Oceano Nox op.111” adlı sonatının, Cem Küçümen ile birlikte seslendirdikleri M.Diego Pujol’un “5 piezas Artesanales” ve Cem Küçümen’in “Erenköy’de Vals” adlı eserlerinin Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirdiler. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera-Bale bölümünün sahnelediği “Carmen” operasında kendi düzenlemeleri ve besteledikleri danslarla yer aldılar. Bu proje kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akatlar Kültür Merkezi, Mersin Opera ve Bale Salonu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve KKTC-Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldılar. İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu’nda düzenlenen “Türkiye Gecesi”adlı etkinlik kapsamında verdikleri resitalle ülkemizi temsil ettiler.

2007 Şubat ayında Ankara’da düzenlenen “2. Türkiye Gitar Buluşması”nın kapanış konserinde (Çağdaş Sanatlar Merkezi) Ceyhun Şaklar’ın “Jan Garbarek’in Skygger Teması Üzerine Çeşitlemeler”adlı eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdiler.Yine bu dönem 7. Afyonkarahisar Jazz Festivali ve Boğaziçi Üniversitesi Gitar Günleri’nde sahne aldılar. Ayrıca çeşitli radyo ve televizyon programlarına konuk oldular, canlı performanslar sergilediler.

Program

Astor Piazzolla .........................................Libertango