Trio Giocoso

13 Nisan 2013 19:30

Klasik müzik

Sibel Kumru-Pensel, flüt

Ayşegül Kirmanoğlu, klarnet

Johan Schmidt, piyano

Program:

  • Florent Schmitt : Sonatine en trio
  • Charles Koechlin : Pastorale
  • Karel Husa : 8 Bohemian Sketches

*** ara ***

  • Jacques Alphonse De Zeegant : Trio ( ilk seslendiriliş )
  • Ernest Bloch : Flüt, klarnet ve piyano için Concertino
  • Fazil Say : Paganini - jazz solo piano
  • Guillaume Conneesson : Techno – Parade

Sibel Kumru-Pensel:

Sibel Kumru-Pensel, sırasıyla Nantes Devlet Konservatuvarından altın madalya, Paris Müzik Eğitim Okulundan yüksek konsertist diploması ve Lyon Devlet Yüksek Müzik Konservatuvarından, tüm jüri üyelerinin tebrikleriyle flüt birincilik ödülüne de layık görülerek, yüksek öğretmenlik diploması aldı. Sanatçı, ünlü flütistlerden Maxence LARRIEU, Guy COTTIN ve Geneviève AMAR’ın öğrencisi olup ayrıca dünyaca tanınmış flütistlerden Jean-Pierre RAMPAL, Alain MARION ve Peter Lukas GRAF ile çalıştı.

Fransa’nın Côte d’Azur bölgesindeki flüt öğretmenlerinin oluşturduğu «À travers la Flûte» Derneğinin başkanı olan Sibel Kumru-Pensel, konserler, «masterclass»lar, flüt festivalleri ve ünlü «Concours International de flûte Maxence Larrieu» yarışmasını düzenlemektedir. Oda müziği tutkunu olan Kumru-Pensel, piyano, telli çalgı, şiir eşliğinde çeşitli oluşumlarla, özellikle de piyanist Anna Roumiantseva, arpçı Benoit Wery, Maxence Larrieu ile ikili ve nefesli sazlar topluluğu «Opus Quintette» ile çalmaktadır.

Sibel Kumru-Pensel, Chant de Linos için birçok CD kaydı yapmıştır: R. Truchot ve A. Menrath ile Haydn’ın iki flüt ve fagot için Londra Üçlüleri; Maxence Larrieu ile Cimarosa, Devienne ve Doppler’in iki flüt için konçertoları; A. Kirmanoğlu ile Danzi, Sever ve Françaix’nin flüt ve klarnet konçertoları; piyanist A. Roumiantseva ile «Voyage» adlı flüt resitali.

Sibel Kumru-Pensel Türkiye, Almanya, İsviçre, İtalya, Amerika, Rusya, Çin, Norveç gibi birçok ülkede konserler verip «masterclass»lar düzenlemekte, Fransız flüt ekolünü temsil etmektedir. Nice Devlet Konservatuvarında flüt öğretmenliği yapmakta olan sanatçı, sınıfında, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencileri uluslararası yarışmalara hazırlamaktadır.

Ayşegül Kirmanoğlu:

Ayşegül Kırmanoğlu İstanbul’da doğdu. Müzik çalışmalarına Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Tülay Orser ile başladı ve Ahmet Ermakastar ile devam etti. 1983’te İngiliz Kültür Heyeti’nin verdiği bursla Aberdeen Müzik Festivali’ne katıldı.

1986 yılında, Nantes Bölgesel Devlet Konservatuvarında birincilik ödülü, ardından da Leopold Bellan yarışmasında birincilik ödülü aldı. M. Ermakastar, A. Boeglin, D. Dangain ve G. Deplus gibi önde gelen öğretmenlerle çalıştı.

2001 yılında Fransa’da Akdenizli Klarnetçiler Derneğinin festivaline, 2010’da ise arpçı İpek Mine Sonakin, Flütçü Sibel Kumru Pensel ve Fransız klarnetçi Michel Leuthiec ile birlikte ’’Fransa’da Türk Mevsimi"ne davet edildi.

Ayşegül Kırmanoğlu orkestra şefleri A. Rahbari, G. Kuhn, E. Bergel, C. Kahidze, H. Griffiths ve T. Strugula yönetiminde çaldı.
Türkiye, Fransa, Rusya, İngiltere, Belçika ve ABD’de sahneye çıktı. Kırmanoğlu, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Tefken Filarmoni Orkestrası’nın solo klarnetçisidir. Ayrıca TEVİTÖL’ün Güher-Süher Pekinel kardeşlerin kurduğu müzik okulunda klarnet öğretmeni olarak ders vermektedir.

Sibel Kumru Pensel ve Ayşegül Kirmanoğlu Le Chant de Linos firmasıyla cd’ler de yapmaktadır.

Johan Schmidt:

Belçika müzik dünyasının önde gelen kişilerinden olan Johan Schmidt, virtüözlüğüyle olduğu kadar duyarlılığıyla da ün yaptı.

Sanatçı, Eduardo del Pueyo’nun öğrencisi olduktan sonra, müziğini Karl-Heinz Kammerling’le geliştirdi. Çok sayıda uluslararası yarışmaya katıldı.

Johan Schmidt ; Brüksel - Belçika Kraliçesi Elizabet Uluslararası Müzik Yarışması birinciliği, RT BF dinleyici ödülü; Atina - Maria Callas Yarışması birincilik ödülü; Moskova Uluslararası Çaykovski Yarışması üçüncülük ödülü; Tokyo - Japonya Yarışması birincilik ödülü; Fort Worth - « Van Cliburn International Piano Competition» birincilik ödülü ve Rotary Kulübünün verdiği Leonardo da Vinci genç Avrupalı sanatçılar ödülüne layık görüldü.

Sanatçı; Ulusal Orkestra, Liège Filarmoni Orkestrası, Flandres Filarmoni Orkestrası gibi önde gelen Belçikalı orkestralarla yaptığı düzenli çalışmaları dışında, New Japan Philharmonic, Athens Philharmonic, Berlin Radio Symphony, RTL Orkestrası ve Fransa Ulusal Orkestrası ile de sahne almaktadır.

Sanatçı, solist nitelikleriyle, saygın salonlara davet edilmektedir. Bunlar arasında Münih’teki Gasteig, Berlin’deki Schaupielhaus, Ansterdam’daki Concertgebouw, Paris’teki Châtelet Oditoryumu, Tokyo’daki Suntory ve Calas Halls, Osaka’daki Symphony Hall, Moskova’daki Rachmaninov Salonu, Atina’daki Herod Aticus Tiyatrosu, Brüksel’deki Güzel Sanatlar Sarayı, Tel Aviv Müzesi ve 2010 Şangay Evrensel Sergisi yer almaktadır.

Johan Schmidt ; EMI, Fontec (Japonya), EMS, Musica Numeris (Kıbrıs), Azur Classical, Le Chant de Linos için kayıtlar yapmıştır.
Schmidt, Belçika’nın Mons Konservatuvarında profesör olarak çalışmaktadır. Avrupa’nın çeşitli kentlerinde ve Çin’de (Kingdao Bilim ve Teknoloji Üniversitesi) sık sık «masterclass» dersleri vermektedir.