Sürdürebilirlik Sertifikasyonu Eğitimi

9-10 Aralık tarihlerinde, Sustineo SDG Platformu tarafından organize edilen ve Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN) ile ortak yürütülen Sürdürebilirlik Sertifikasyonu Eğitimi, Sayın Gülin Yücel ve Sayın Prof. Dr. Levent Kurnaz tarafından, asistanları eşliğinde ilk kez lise öğrencilerine yönelik olarak, okulumuzda bu konuda çalışmaya istekli 50 öğrencimize yönelik uygulamalı olarak verilecektir.

Eğitimde, Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi kapsamında ve 17 hedef doğrultusunda iklim değişikliği, gezegenin sınırları, gelir eşitsizliği, sorumlu tüketim, yiyecek sistemleri ve açlık, kaynak ve atık yönetimi, ekosistemi koruma, biyomimetik (doğayı taklit etme) gibi kavramların işleneceği seminerde gençlerin aktif olarak çözümlere yönelik düşünmeleri sağlanacak, bu bakış açısının kariyer planlamasında sunacağı yeni alanlar üzerinde durulacaktır.

Eğitime katılımını eksiksiz yapan öğrencilere UN SDSN ve Sustineo SDG tarafından Sürdürülebilirlik Sertifikası verilecektir.

Sürdürebilirlik Sertifikasyonu Eğitimi Programı

9 Aralık

09.30-11.00: Eğitim
11.00-11.15: Ara
11.15-12.30: Eğitim
12.30-13.00: Öğle yemeği
13.00-14.15: Eğitim
14.15-14.30: Ara
14.30-16.00: Eğitim

10 Aralık
09.30-11.00: Eğitim
11.00-11.15: Ara
11.15-12.30: Grup Çalışması
12.30-13.00: Öğle yemeği
13.00-14.15: Grup Çalışması
14.15-14.30: Ara
14.30-16.00: Sunumlar

Eğitmenler:

Gülin Yücel

Gülin Yücel Robert Kolej’i 1988’de, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 1992 senesinde bitirdikten sonra, İngiltere Londra’daki CASS, City Üniversitesi’nden M.B.A. derecesi almıştır. IBM şirketinde 20 sene boyunca bulunduğu görevlerde özellikle danışmanlık ve hizmetler işlerinin geliştirilmesi ve dijital dönüşüm alanına liderlik etmiştir. Devamında ise, Pronet Şirketi’nde Genel Müdürlük yapmıştır. 2014’den beri sürdürülebilirlik danışmanlığı ve eğitimciliği yapmaktadır.

Aynı zamanda melek yatırımcı olarak, sürdürülebilir iş modellerine yönelik projelerin geliştirilmesinde ve özellikle gençlerin bu alanlarda aktif olmasına destek vermektedir. Sustainability Professionals Organization’ın (ISSP) sürdürülebilirlik profesyoneli eğitimi sertifikasyonunu tamamlamanın yanı sıra Columbia Üniversitesi’nden, University of San Diego’dan, Ellen MacArthur Vakfı’ndan, SDG Academy’den farklı eğitimleri bulunmaktadır.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü yüksek lisans programlarında ve Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürülebilirlik ve yönetim dersleri vermektedir.

Prof. Dr. Levent Kurnaz

Avusturya Lisesi’ni 1984’te, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü 1988’de, Fizik Bölümü’nü 1990 yılında bitirirken Elektrik ve Elektronik alanında yüksek mühendis derecesi de almıştır. ABD, Pittsburgh Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 1991 yılında yüksek lisans, 1994 yılında ise doktora derecesiyle mezun olmuştur. 1997 yılına kadar New Orleans’daki Tulane Üniversitesi Kimya Bölümü’nde doktora sonrası çalışmalarını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev almıştır.

Çalışmalarını halen Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde sürdürmekte olan Prof. Dr. Levent Kurnaz’ın biri yurt dışında yayınlanan iki kitabı, otuzun üzerinde bilimsel makalesi bulunmaktadır. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürlüğü yapmaktadır. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne bağlı olarak Genel Sekreter’in Sürdürülebilirlik Danışmanı Jeffrey Sachs tarafından oluşturulan Sürdürülebilirlik Çözümleri Ağı’nın Türkiye eş-başkanlığı görevinde de bulunan Levent Kurnaz halen Boğaziçi Üniversitesi’nde iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile ilgili lisans ve lisansüstü dersler vermektedir.

Konuyla ilgili genel bilgi sahibi olmak istiyorsanız: