Ségolène Royal, 7 Kasım’da, Pierre Loti fotoğrafçı sergisini gezdi.

Pierre Loti’nin aile evinin bulunduğu Rochefort sur Mer, Ségolène Royal’in başkanlığındaki Poitou - Charentes bölgesine dahildir.

Ségolène Royal’in, İstanbul gezisi sırasında, 7 Kasım 2013 tarihinde «Pierre Loti fotoğrafçı» sergimizi ziyaret etmek istemesi bu nedenledir.

Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach eşliğinde gelen Ségolène Royal sergiyi, sergi sorumlusu Anne Baradel rehberliğinde gezdi.

Müdür Yann Lansalut ve eşi, Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, Sör Monique, tüm müdür yardımcıları, Notre Dame de Sion Mezunlar Derneği Başkanı Lale Murtezaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Öğrenci Birliği Başkanı Alper Avi Benardete ve bazı öğrenciler de bu ziyarete eşlik ettiler.

Serginin pedagojik kalitesine hayran kalan Ségolène Royal, lisenin Ziyaretçi Defterine içten sözler yazmayı da unutmadı.