RESEAU’nun İlk Kültürel Etkinliği «Nihayetinde Durmadı Saat» Oda Oyunu Seyircileriyle Buluştu!

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında 16, 17 ve 27 Aralık tarihlerinde sahneye konan ve ayrıca okulumuzun ilk oda tiyatro oyunu olan «Nihayetinde Durmadı Saat» izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Bu sene 168. yılını kutlayacak olan Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin çeşitli mekanlarında oynanan oda oyununda, 1856 yılından 1960’lara uzanan bir zaman dilimi içinde ilerleyen izleyiciler, Osmanlı’nın son yıllarından, genç Cumhuriyet’in kuruluşuna, İkinci Dünya Savaşı’na kadar pek çok önemli olaya tanıklık ettiler.

İlk kez bir mezunumuzun kaleminden hayata geçirilen oyunda, okulumuzun kurucu rahibelerinin yanı sıra, Bedia Muhavvit, Tevfik Fikret, Neveser Kökdeş, Monsieur de Salve, Mère Elvira, Sœur Emmanuelle gibi tarihsel karakterler yer alırken, okulumuz için tarihsel önemi çok büyük bir anın da yarı kurgusal olarak tekrar canlandırılması pek çok izleyicinin gözlerini doldurdu: Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın manevi kızı Nebile’yi okulumuza yazdırması!

Ve pek tabii, Notre Dame de Sion denilince akıllara gelen en meşhur sevgililer, Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanından Feride ve Kâmran da tiyatroseverlere renkli anlar yaşattılar.

Okulumuzun sevgili öğretmenleri, mezunlarımız ve seçkin okulların tiyatro gruplarından arkadaşlarımızın katkılarıyla sahneye konan Nihayetinde Durmadı Saat oda oyunu, RESEAU çatısı altında hazırlandı. Mezunlarımıza gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyor, bir sonraki etkinlerimiz için RESEAU’yu takipte kalmalarını rica ediyoruz.

Nihayetinde Durmadı Saat oyunuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak, teaser ve trailerımızı izlemek için buraya tıklayınız.

Oyuncular
Gazi Mustafa Kemal Paşa ​- Kâmran | Arca Akalın