Piyano resitali: Ofelya Aleskerova

S.Rahmaninov Prélude N5 g-moll

A.Babirov Prélude Scerzo

Ofelya Aleskerova – Özgeçmiş

25.09.1964 yılında Azerbaycan’da doğdu.7 yaşında piyano eğitimine başladı.

Henüz 10 yaşındayken çeşitli festivallere ve yarışmalara katılarak birçok ödül aldı (Gürcistan,Rusya).

Ayrıca 11 yaşından 13 yaşına dek defalarca Azerbaycan Flarmoni Orkestrası’yla birlikte solo konserler verdi.

1980 yılında Sultan Hacıbeyov Müzik Öğretmenliği Yüksekokulunu kazandı ve onur diplomasıyla 1984 yılında okulunu bitirerek mezun oldu.

Aynı yılda Azerbaycan Devlet Konservatuarı sınavlarını kazandı,1989 yılına kadar Adile Vekilova’nın piyano sınıfında eğitim aldı ve master yaptı.

1989 yılında konservatuarı piyano öğretmeni ve kororepititör diplomasıyla başarıyla bitirdi.

Mezun olduktan sonra kendi memleketi olan Sumgayıt şehrinde müzik öğretmenliği yüksek okulunda 2 sene piyano öğretmenliği yaptı.

1995 yılında Türkiye’ye geldi ve 1995-1996 eğitim-öğretim döneminden itibaren Pera Güzel Sanatlar’da kororepititörlük ve piyano öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

2008 yılında Londra Thames Valley University sınavlarına katıldı ve başarıyla solist-piyanist onur diplomasını kazandı.