Önkayıt İşlemleri

ÖNKAYIT İŞLEMLERİ

Belli bir önkayıt-kayıt döneminde duyurulan taban puan ve üzerinde puana sahip olan öğrencilerin önkayıt işlemleri online olarak veya okul sekreterliğinde yapılır.

Öğrenciye ait bilgiler sadece puan kontrolü için kullanılacak, başka kurum veya kişilerle paylaşılmayacaktır.
Kontroller e-okul veli bilgilendirme sisteminden yapılır.
Bilgi amaçlı veri girişi yapan veli, bu kontrolün yapılmasını, puan yeterli/geçerliyse önkayıt döneminde öğrencinin adının internet sitesinde ilgili önkayıt listesinde görünmesini, kayıt gerçekleşirse öğrencinin adının kayıtlı öğrenci listesinde görülmesini kabul etmiş sayılır.

Önkayıt sırasında
Öğrencinin

Velinin

Beyan edilen bilgiler e-okul veli bilgilendirme sisteminden kontrol edilir, bilgiler doğru, puan taban puana eşit ve üzerinde ise önkayıt onaylanır ve öğrenci önkayıt listesine alınır; veli sms ile bilgilendirilir.
Önkayıt işleminin farklı dönemlerde yinelenmesi söz konusu olursa, onay işlemi anında gerçekleşecektir.

Her önkayıt döneminin sonunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin isimleri ve varsa yedek liste internet sitesinde yayınlanır.

Önkayıt ücretsizdir.

Her önkayıt sadece yapıldığı dönem için geçerlidir. Gerektiğinde önkayıt veli tarafından yenilenmelidir.