Olten Quartet

10 Ocak 2019 19:30

Olten Quartet
Eren KUŞTAN, 1. Keman
Gülce KARAGÖZCÜK, 2. keman
Ercan ATASOY, viyola
Beste BAŞCI, viyolonsel

Haziran 2013’te Ceyhan ve Fatma OLTEN tarafından bir farkındalık projesi olarak Akgün Çavuş koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Olten Filarmoni Orkestrası’nın yaylı çalgılar grup şeflerinin bir araya gelerek oluşturdukları bir oda müziği grubudur. Olten Sanat Organizasyonunun hedefi: Müziğin evrensel dili ve aydınlık yüzü ile bizleri tanıştırabilecek sanatçı gençlere istihdam sağlayıp onlara kendilerini ifade edebilecek bir platform oluşturabilmek; bu sanatçı dostlarımızın hünerlerini koordine ederek aynı evrensel dil ve aydınlık yüz ile insanları buluşturabilmek; ve tabii zamanlar ve kültürler arasında ilişki kurabilmenin keyfini yaşamak ve yaşatmaktır. Bu kapsamda Olten Filarmoni Sanat Okulunda öğretmen olarak da görev yapan Olten Quartet üyeleri, sosyal sorumluluk projeleri dâhilinde üniversite, hastane, yaşlı yurdu, ÇYDD, Rotary gibi sivil toplum kuruluşları yararına verdikleri konserlerin yanı sıra gerçekleştirdikleri başarılı salon konserleri ile yurt içi ve yurt dışında büyük beğeni toplamıştır. 
Başlangıcından bugüne bir çok konser ve festivalde yer alan Olten Quartet; İzmir, Eskişehir ve Ankara’da verdikleri konserlerin yanı sıra; 2015 yılı Ağustos ayında birincisi düzenlenen Eklisia Oda Müziği Festivali’nde ve 11. D-Marin Turgutreis Uluslararası Müzik Festivali’nde Fazıl Say’ın ’Sait Faik’ eserinde Fazıl Say ile aynı sahneyi paylaşmıştır. Haziran 2018’de 22. Uluslararası Bellapais Müzik Festivali, 5. AIMA Ayvalık Müzik Festivali ve 14.Bodrum Müzik Festivali’ne katılan Olten Quartet, ardından 2. Eğirdir Oda Müziği Yarışması’nda Birincilik Ödülü almıştır.

PROGRAM:

F. J. Haydn: Yaylı Kuartet No. 66 Sol major, Op. 77, No. 1, Hob.III:81, «Lobkowitz»
I. Allegro moderato
II. Adagio
III. Menuetto: Presto
IV. Finale: Presto

 H. Wolf: İtalyan Serenat

 Ulvi Cemal Erkin: Yaylı Kuartet
I- Allegro ma non troppo
II- Allegro scherzando
III- Andante
IV- Allegro

Programda ara yoktur.

Eren KUŞTAN, keman

1985 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine dört yaşında piyano ile, keman çalmaya dokuz yaşında Prof. Server Ganiev’den ders alarak başladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin Müzik Hazırlık Okulu ve Üniversite kısımlarında eğitim gördü. 2004 yılında başladığı Almanya’daki Hochschule für Musik “Hanns Eisler” Berlin’de, Prof. Stephan Picard’ın öğrencisi olarak Lisans ve Master eğitimini tamamladı. Türkiye içinde Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Mersin’de Devlet Senfoni Orkestraları, Bilkent Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent ile, yurt dışında Malta ve İtalya’da Dünya Gençlik Oda Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Türkiye’nin önemli konser salonlarında, İtalya, Almanya, İsrail, Filistin, Bulgaristan’da resitaller verdi. 2011’de Essen’deki “Türk-Alman Kültürü Festivali’’nde viyola sanatçısı Tabea Zimmermann ile ikili konser vermiş olan Eren Kuştan, ayrıca “Karlsruhe 5. Türk Günleri” kapanış konserinde, Ankara, Mersin, Side Uluslararası Müzik Festivalleri’nde ve 2. “Genç Klasikçiler Festivali”nde yer aldı. Mart 2008’de TRT Ankara Radyosu Stüdyosu’nda piyanist Emre Şen ile verdikleri ikili konser canlı yayınlanarak kaydedildi. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli televizyon programlarında röportaj ve konserleri yayınlandı ve canlı performanslar sergiledi. 2009’da “Almanya Uluslararası Kraliçe Sophie Charlotte Keman Yarışması”nda finalist olan Kuştan, 2006’da “Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması”nda birincilik ödülü ve 2000’de “Rotary Genç Yetenekler Keman Yarışması”nda üçüncülük ödülü aldı. 2015-16 yıllarında Konzerthaus Orkestrası Berlin’de 1. keman grubu üyesi olarak görev almış olan Eren Kuştan, 2014-15 yıllarında Berlin Radyo Senfoni Orkestrası’nda (RSB) 2. keman grubu üyesi olarak görev almış, aynı orkestrada 2011-13 yılları arasında stajyer sanatçı olarak bulunmuştur. 2010 Yılında Leipzig Gewandhaus Orkestrası’nda dört aylık sözleşme kapsamında yer aldı. 2008 yılında “Deutsches Symphonie-Orchester Berlin”de bir yıllık Akademi kapsamında görevliydi. 2002-2007 yılları arasında “World Youth Orchestra”nın Avrupa ve Amerika turnelerine katıldı.

Gülce KARAGÖZCÜK, keman

1987 yılında İzmir’de doğan Gülce Karagözcük müzik eğitimine 1996 yılında Dokuz Eylül Universitesi Devlet Konservatuvarı çocuk korosu ile, keman eğitimine ise 1998 yılında Mehpare KARAMENDERES ile başladı. Lise ve üniversite eğitimine yine Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası baş kemancısı Sema KORKUT ile devam etti. Cok sayıda resitaller, oda muziği grupları ve orkestralarda çalarak konserlerde yer aldı. Tuncay YILMAZ, Robert CANETTI, Mincho MINCHEV ve Alexander MARKOVUN masterclasslarına katıldı ve çoğundan sertifika aldı. Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası ve Jungenc Filarmoni gibi birçok gençlik senfoni orkestrasında ‘Baş Kemancı’ olarak görev alıp, ülkesini yurt dışında temsil etmiştir. 2008-2009 öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarından birincilik ile mezun olan sanatçı, master eğitimini Prof. Jeoshua Epstein ile tamamlamıştır, doktora eğitimine Prof. Ildiko Zsuzsanna Moog ile devam etmektedir. Aynı zamanda D.E.U Devlet Konservatuvarında kursiyer öğrencilere eğitim vermektedir. Olten Filarmoni Sanat Okulu ve Auditation Institute Milano işbirliği ile düzenlenen Music Learning Theory 0-6 yaş eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında kurulan ‘‘Olten Filarmoni Orkestrası’’ 2. Keman Grup Şefliğini üstlenen sanatçı aynı zamanda “Olten Quartet”in keman üyesidir.

Ercan ATASOY, viyola

1987 yılında İzmir’de doğan Ercan Atasoy, 1998 yılında D.E.U Devlet Konservatuvarının açtığı sınavı kazanarak, Viyola Bölümü’ne seçilerek Prof. Çetin Aydar’ın öğrencisi oldu. 2010 yılında “pekiyi”dereceyle mezun oldu. Prof. Tatjana Masurenko, Prof. Betil Başeğmezler, Devlet Sanatçısı Ruşen Güneş, Prof. S. Çetin Aydar, Assistant Professor Ames Asbell, Alexander Rudin’in düzenlemiş olduğu masterclasslara katıldı. Öğrencilik yılları boyunca pek çok resital, masterclass, oda müziği ve orkestra konserlerinde yer aldı.2009 ve 2010 yıllarında şefliğini Cem Mansur’un yaptığı Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrasını kazanarak bu orkestranın viyola grup şefi olarak çalışmalarına ve konserlerine katıldı ve Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası gibi birçok uluslararası gençlik senfoni orkestrasında görev alarak, ülkesini temsil etti. 2010 yılında Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümünü burslu kazanarak Devlet Sanatcısı Ruşen Güneş ile yüksek lisans eğitimine çalışmaya başladı ve 2013 Mayıs ayında verdiği resitalle yüksek lisans eğitiminden başarıyla mezun oldu. 2013 yılında kurulan Olten Filarmoni Orkestrası Viyola Grup Şefliğini üstlenen sanatçı aynı zamanda ‘’ Olten Quartet ‘’ viyola” üyesidir.

Beste BAŞCI, viyolonsel

1987 yılında İzmir’de doğdu. Viyolonsel eğitimine on bir yaşında Prof. Ümit İŞGÖRÜR ile başlayan sanatçı, 2009 yılında D.E.Ü Devlet Konservatuvarından başarı ile mezun oldu. Prof. Çağlayan Ünal Sümer, Sara San’t Ambrogio, Alexander Rudin, Maria Kliegel, Heidi Litschauer, Matias de Oliveira Pinto’nun masterclass’larına katıldı. Birçok sınıf konseri ve oda müziği konserinde görev aldı. International Youth Symphony Orkestrası, Youngenc, ‘FİMU’ müzik festivalinde yer aldı. 2012 yılında Ermenistan’da yapılan ‘Melodies of Peace’ isimli projede grup şefi olarak yer alan sanatcı, aynı yıl Tiflis’te düzenlenen ‘Traveling Notes’ isimli projede yer aldı. Olten Filarmoni Sanat Okulu ve Audiation Institute Milano işbirliği ile düzenlenen Music Learning Theory 0-6 yaş eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. 2013 yılından beri Olten Filarmoni Orkestrası Viyolonsel grup şefliğini üstlenen sanatçı, aynı zamanda “Olten Quartet” viyolonsel üyesidir.