Revir Kuralları

1. Okul hemşiremiz acil durumlara müdahale etmektedir. Bu nedenle öğrencinin herhangi bir hastalığı var ve bununla ilgili bir ilaç kullanıyor ise ayrıntılı olarak okul idaresinin ve okul hemşiresinin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca kullanılacak ilacın reçetesi okul hemşiresine teslim edilmelidir.
2. Öğrencinin kayıt yılında doldurulan sağlık formunda bildirilenler dışında yeni tespit edilen herhangi bir hastalığı varsa lütfen okul idaresi ve okul hemşiresi ile zamanında paylaşınız ve bu konuda ayrıntılı bilgi veriniz. Tüm sağlık bilgileri gizlilik ilkesine uygun saklanır.
3. Sağlık sorunu yaşaması muhtemel öğrencilerin bilgileri, ailenin onayıyla ilgili kişilerle paylaşılır (Okul hemşiresi, İdareciler, Rehberlik Birimi, Öğretmenler).
4. Öğrencinin önemli bir rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürülmesi gerektiği durumlarda, ilk kayıt yılında sorulan ve Sağlık Biriminde sisteme kaydedilen hastane tercihi ve varsa özel sigorta bilgisi kullanılır. Aileye haber verilir.
Durumun aciliyetine, ailenin okula gelebilmesine ve süresine göre:
• Aile beklenir, öğrenci ailesine teslim edilir.
• Öğrenci, okul hemşiresi eşliğinde önceden belirtilmiş hastaneye götürülür.
• Öğrenci hastanede ailesine teslim edilir.
• Öğrenci okul hemşiresi ve bir idareci eşliğinde hastaneye götürülür.

5. 112’den cankurtaran çağrılması gerektiğinde öğrenci ambulansın uygun gördüğü devlet hastanesine sevk edilir.
6. Okul hemşiremiz Elif Çamur, her gün 08.00 - 16.00 saatleri arasında görev yapmaktadır. Gün içinde 6. ders saati sırasında revir kapalıdır (12.45 - 13.25). Bu saatlerde acil durumlarda öncelikle müdür yardımcılarına haber verilmesi rica olunur.
7. Okul hemşiresinin görevlerinin başında okul sağlığının korunması ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalar gelmektedir. Bu yönde seminerler, bilgilendirme toplantıları planlanmakta, afişler vb. yoluyla hijyen, sağlıklı beslenme gibi konularda duyarlılık arttırılmakta, öğrencilere toplu ve bireysel danışmanlık verilmektedir.
8. Revire gelen öğrenci kapıya vurur ve girmek için izin ister. Hasta olan öğrenci, muayene odasına tek başına girer. İçeride başka bir hasta var ise dışarıda sırasını bekler. Öğrenci revire geldiğinde hasta kaydı açılmakta ve öğrencinin beyan ettiği rahatsızlıklar ile uygulanan tedavi kayıt altına alınmaktadır.
9. Teneffüs sırasında öğrenci revire tek başına gelebilir. Ders zili çaldıktan sonra öğrenci rahatsızlığını sebep göstererek tek başına revire gidemez. Bu tür durumlarda öğrencinin ders öğretmeninin veya müdür yardımcısının izni ile bir öğrenci eşliğinde revire gitmesi gerekir.
10. Sıra bekleyen öğrenci sayısı birden fazla olduğunda rahatsızlığının aciliyetini değerlendirmek öğrencinin sorumluluğundadır.
11. Okul reviri öncelikle okulda başlayan rahatsızlıkların tanı ve tedavisi içindir. Okul hemşiresine herhangi bir konuda danışmak isteyen öğrencinin teneffüs saatlerini tercih etmesi gerekir. Aynı durum olanaklar ölçüsünde düzenli ilaç kullanan öğrenciler için de geçerlidir.
12. Revir dışında sırasını ve/veya arkadaşını bekleyen öğrencilerin yüksek sesle konuşması uygun değildir.
13. Öğrencinin revirde yatma gereksinimine ve süresine hemşire karar verir. Uykusuzluk sebebiyle veya dinlenmek amacıyla revirde yatmak söz konusu değildir.
14. Revirde yatan öğrenci sessiz olmalı ve reviri temiz kullanmalıdır. Revirde tek kullanımlık yastık ve çarşaf kullanılmaktadır. Öğrenci revirden ayrılırken yatağını toplar ve çöplerini çöp kovasına atar.
15. Her öğrenciden sonra öğrencinin kullandığı alanlar dezenfekte edilmekte, revirin pencereleri sık sık açılarak ortam havalandırılmaktadır.
16. Revirde yatan öğrencinin sınıfına mutlaka haber verilir ve revirde dinleneceği süre belirtilir. Öğrenci sınıfına, revire giriş ve revirden çıkış saatini belirten izin yazısı ile döner.
17. Öğrencinin rahatsızlığının revirde dinlenerek geçmeyeceğine karar verilirse okul idaresinin bilgisi dahilinde aile aranır ve öğrenciyi okuldan alması istenir. Rahatsız öğrencinin okuldan tek başına çıkmasına izin verilmez.
18. Öğrencinin okul idaresinin bilgisi dışında veliyi çağırması uygun değildir. Böyle bir durumda öğrencinin okuldan çıkmasına izin verilmez.
19. Revirde dinlenirken cep telefonu ve bilgisayar kullanımı, ders çalışma yasaktır.
20. Bir rahatsızlığı nedeniyle revire gelen öğrenci, hemşireye rahatsızlığını anlatır. Öğrenciye ilaç verilip verilmeyeceği, gerektiğinde hangi ilacın verileceği velinin ve gerektiğinde iş yeri hekiminin görüşü alınarak hemşirenin kararıdır. Hasta, önerilen tedaviyi/ilacı kabul etme/etmeme hakkına sahiptir ancak alacağı ilaca ve tedavisine kendisi karar veremez.
21. Revirde yaralanmalar, yüksek ateş gibi acil durumlarda kullanılmak üzere gerekli tıbbi malzeme ve reçetesiz satılan az sayıda ilaç haricinde ilaç bulunmamaktadır.
22. Okulumuz gereksiz ve bilinçsizce ilaç kullanımına karşıdır. Bu konuda velilerimizin de bize destek olmasını bekliyoruz. Çocuğunuzun yanında taşıdığı ilaçları lütfen kontrol ediniz, sadece günlük kullanacağı miktarı yanına veriniz ve ilacın
kullanımı konusunda çocuğunuzu bilgilendiriniz. Başkasına ilaç önermemek, başkasından ilaç almamak, sağlık sorunu yaşadığında revire gitmek doğru davranıştır.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler dileriz.