Odysseus veya Profesör Larimbart’ın Çılgın Konferansı

14 Ocak 2014 19:30

Fransızca tiyatro

Davetiye için buraya tıklayın.

Odysseus veya Profesör Larimbart’ın Çılgın Konferansı (L’odyssée ou la folle conférence du Professeur Larimbart)

Compagnie Grand Théâtre (Grand Théâtre Topluluğu)

Oyuncu:

Jean BARLERIN – Le Professeur LARIMBART / Profesör LARIMBART

Elsa ROBINNE – L’étudiante / Öğrenci

Twiggy MAUDUIT – Marie‐Christine

Yönetmen, uyarlama, ses ve ışık: Etienne LUNEAU

Özet:

Seçkin bir Antik Yunan ve antik edebiyat profesörü Larimbart’ın en büyük mutluluğu, genç öğrencilere Odysseus’un maceralarını okumaktır. Mikrofonu ve video projektörünü göreceli bir ustalıkla kullanan sadık yardımcısı Marie-Christine ile birlikte, sunumuna özen ve bilimsellikle başlar. Eserin bir bölümünü okumak için -neredeyse- tesadüfen, izleyiciler arasından bir genç kız seçer.

Kendisini genç öğrencinin sesine kaptıran profesör ağırbaşlı tavrını bırakarak birdenbire ona karşılık verme gereği duyar. Sadık yardımcısı da kendisini oyuna kaptırır ve bir de bakarsınız ki üçü de Odysseus’un harika serüvenine kapılmış, oynamakta, şarkı söylemekte, somutlaştırma ve doğaçlama yapmaktadır.

Compagnie Grand Théâtre (Grand Théâtre Topluluğu):

Grand Théâtre Topluluğu, Montreuil’deki Parole Errante’ın mekânında çalışmakta ve birkaç yıldır, çeşitli gösterilerini hazırlamak üzere Paris ile Fransa’nın Centre bölgesi arasında gidip gelmektedir. Topluluk, on iki kişiden oluşan oyuncu ekibinin dışında, çeşitli sahne yönetmenleri, bir senaryo yazarı, bir dekoratör, bir kostümcü, bir müzisyen, bir kameraman ve bir de yönetim ekibiyle birlikte çalışmaktadır. 2007’de kurulan topluluk Fransa, Türkiye, Avusturya (yakında Orta Amerika) gibi birçok ülkede sahneye çıkmaktadır.

Gösteriler anaokulundan liseye kadar, geniş bir öğrenci kitlesi tarafından izlenmektedir. Topluluk sınıflarla ve öğretmenlerle bağlantılı olarak da çalışmaktadır. (Toplantılar, atölye çalışmaları, sanat ve kültürel projesi olan sınıf animasyonları... )

Fransa’da ve yurt dışında yaklaşık 200 kez oynadıkları Candide konulu son eserden edindikleri deneyime dayanarak yeni bir gösteri ortaya koymak isteyen topluluk, bu kez ’’Odysseus veya Profesör Larimbart’ın Çılgın Konferansı’’ adlı oyunu sahnelemektedir.