Öğrencimizin Tasarladığı «Tiyatro Kurgulama» Sitesi Yayında!

Oyuncuların canlandırdıkları karakterleri veya replikleri anlık olarak değiştirebileceğiniz bir tiyatro oyunu düşünün, 11. sınıf öğrencimiz Roni K. tarafından tasarlanan «Théâtre à modeler» (Tiyatro Kurgulama) sitesi ile bunu yapmak artık mümkün!

www.theatre-a-modeler.fr adresinden ulaşabileceğiniz internet sitesi, öğrencilerin, tiyatro oyunları ve diyologlar aracılığıyla daha eğlenceli bir şekilde Fransızca öğrenmesini sağlıyor.

Öğrenciler, seçtikleri bir tiyatro oyununun repliklerini seslendirip, sonrasında bu ses kayıtlarını siteye yüklüyorlar ve sitenin miksaj araçları sayesinde repliklerin tamamını yeniden kurgulayabiliyorlar. Siteyi nasıl kullanacağınızı gösteren 3 dakikalık videoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dijital Bahar etkinliği kapsamında tasarlanan bu proje için öğrencimiz Roni’ye ve okulumuz bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmeni Elisée Reclus’ye içtenlikle teşekkür ederiz!