NDS öğrencileri, öğretmenleri, velileri TEDxIstanbul’a katıldı

TED videolarını uzun zamandır kardeşimle izliyorduk ve okulla beraber TEDxIstanbul’a gideceğimizi duyunca havalara uçtum diyebilirim. Konuşmalarını en çok merak ettiğimiz isimler Ece Temelkuran ve Emin Çapa’ydı. Favorilerimiz yine onlar oldu ancak «Masal Anlatıcısı» Judith Liberman ve «Yeni Nesil Öğretmen» Ahmet Naç’tan da etkilenmediğimizi söylersem koca bir yalan olur. Ki nacizane fikrim, günün en başarılı konuşmaları da ilk oturumdaydı.

TEDxIstanbul’la buluşmamızı sağladığınız için çok teşekkürler.

Elif Türkoğlu – Hazırlık A

Bu yıl TEDx Istanbul konuşmaları için yetmiş adet bilet aldık. Her yıl genişleyen izleyici kadromuz ile yine 21 Kasım Cumartesi günü Maslak Arena’daydık. Emin Çapa ile gezegenlerin seslerini dinledik ve evrenin merkezinin bizim bulunduğumuz yer olduğunu bir kez daha kanıtladık !!

Ahmet Naç, Yeni Nesil Öğretmen, bize Atatürk’ü aslında ezberlemeden anlamamız gerektiğini ve dehasını bir kez daha gösterdi. Judith Liberman, Masal Anlatıcısı, sayesinde masallarda uçup gittik.

Karsu, Caz Sanatçısı, güzel insan ile tanışma fırsatı bulduk. Kadife sesinden piyanosu eşliğinde Türkçe ve İngilizce şarkılar dinledik. Müziğin gücünü hissettik.
Emre Soyer, Davranış Bilimci, «ballı» ve «balsız» insanların özelliklerini inceledi (Sonuç olarak aslında her şey insanın aklında bitiyor.).

Sercan Çelebi, Oy ve Ötesi Kurucu Üyesi, başarılı sunumuyla yılmadan azimle çalışmanın başarıları da beraberinde getireceğini özetledi.

MSA’nın kurucusu Mehmet Aksel’den titizlikle ve hırs ile yapılan işlerin ne kadar başarılı sonuçlar verebildiğini dinledik (her ne kadar talihsizlikle iki kez iflas etmiş olsa da..).

Daha yazamadığım pek çok konuşmacı değerli paylaşımlarda bulundu. Bir kez daha gider miyim ? Kesinlikle EVET !!

http://www.tedxistanbul.com/ adresinin yakından takipçisiyim.

Yeşim Özçubukçu