NDS’nin Hazırlık sınıfı öğrencileri için düzenlediği Fransa’da Yabancı Dil Ağırlıklı Yaz Tatili

22 Haziran – 9 Temmuz ve 10 Temmuz- 27 Temmuz tarihleri arasında NDS Lisesinin 89 Hazırlık sınıfı öğrencisi dil, kültür ve spor etkinliklerinin yer aldığı bir eğitim tatili geçirmek üzere Fransa’nın Brötanya bölgesinde St Malo’ya gitti.

Önceki yıllarda olduğu gibi « Centre d’ Echanges Internationaux-CEI » ile ortak düzenlenen bu gezi, öğrencilerimize Fransızca dilindeki bilgilerini geliştirmenin yanı sıra İngiltere, İspanya ve İtalya’dan gelen aynı yaştaki başka lise öğrencileriyle tanışma fırsatı verdi.

İngilizce öğretmenimiz Banu Hatipoğlu, rehber öğretmenimiz Gökçe Bilici, Beden Eğitimi öğretmenimiz Hüsnü Peker ve Kimya öğretmenimiz Merve Çalışkur eşliğindeki birinci grup öğrencilerimiz, Müdür yardımcımız Gizem İnanç Gök, İngilizce öğretmenimiz Banu Hatipoğlu ve Fizik öğretmenimiz Roni Kandiyoti eşliğindeki ikinci grup öğrencilerimiz, Saint Malo’ya vardıklarında, tatil boyunca konaklayacakları ailelerin yanına yerleştirildiler.

Her sabah üç saat öğrencilerin Fransızca eğitimine ayrıldı.

Öğleden sonraları ise öğrencilerin tercihlerine göre yelken veya binicilik eğitimi yanı sıra kültür ve gezi etkinlikleri yapıldı.

Öğrenciler hem Saint Malo şehrini hem de Dinar, Dinan gibi civardaki kentleri, Mont Saint Michel tepesini, Caen’deki 2. Dünya Savaşı Anıt Müzesini, Cherbourg’daki La Cité de la Mer müzesini görme imkanı buldu.

Öğrencilerimiz pazar günlerini, misafirleriyle güzel bir gün yaşamayı amaçlayan ev sahibi ailelerle birlikte geçirdiler.

Brötanya bölgesine özel kreplerden tatmak ve nasıl yapıldığını öğrenmek için yapılan krep atölyesi, piknik ve turistik geziler öğrencilerin yoğun programları arasındaydı.

Bu gezinin verimli ve güzel geçmesini sağlamak üzere CEI animatörlerimiz Julie, Marine ve Yoann da her zaman öğrencilerimizin yanındaydı.

Bu tatil, katılan öğrencilere, Fransızca düzeylerini geliştirme, Fransız kültürünün çeşitli yönlerini hoş bir şekilde keşfetme ve bilgilerini artırma olanağı verdi.

Güzel anılarla İstanbul’a dönmeden önce, her öğrenciye birer katılım belgesi verildi.