NDS’nin Hazırlık Sınıfı öğrencileri için düzenlediği Fransa’da bir eğitim tatili: Saint-Malo Gezisi

6 - 27 Temmuz 2014 tarihleri arasında İstanbul NDS Lisesinin 65 Hazırlık sınıfı öğrencisi dil, kültür ve spor etkinliklerinin yer aldığı bir eğitim tatili geçirmek üzere Fransa’nın Bretonya bölgesine gitti.

’’Centre d’Echanges Internationaux’’ ile ortak düzenlenen bu gezi, öğrencilerimize Meksika, Rusya ve İspanya’dan gelen aynı yaştaki başka lise öğrencileriyle tanışma fırsatı da verdi.

Rehberlik servisi sorumlusu Aylın Kızıler ile birlikte İngilizce öğretmenimiz Gizem İnanç, coğrafya öğretmenimiz İbrahim Tolunay ve NDS mezunu Aykun Fındık’ın eşliğindeki öğrencilerimiz, Saint-Malo’ya ulaştıklarında, tatil boyunca konaklayacakları ailelerin yanına yerleştirildiler.

Her sabah üç saat öğrencilerin fransızca öğrenimine ayrıldı.

Öğleden sonraları ise, kültür ya da spor etkinlikleri yapıldı. Sadece Saint-Malo kentini ve barındırdığı çok sayıdaki hazineyi değil, aynı zamanda Rennes, Dinard, Dinan gibi civardaki güzel kentleri, ünlü Mont Saint-Michel tepesini, Caen’deki yeni restore edilen 2. Dünya Savaşı Anıt Müzesini ve Tremelin Gölü’nü keşfetmek üzere, çok sayıda gezi programlandı.

Öğrencilerimiz aynı zamanda bisiklet, yelken, plaj voleybolu, ağaç tırmanışı ve binicilik gibi farklı spor etkinliklerine de katıldılar.

Gençler, pazar günlerini ise ağırladıkları Türk misafirlerine güzel bir gün yaşatmayı amaçlayan ev sahibi ailelerle geçiriyordu.

Fransız Ulusal Bayramı da bu tatile denk geldiğinden, öğrenciler kutlamaları; bu vesileyle akşam Saint-Malo’da düzenlenen havai fişek gösterisini yanlarında kaldıkları ailelerle birlikte izleme fırsatı da buldular.

Bretonya’da tatil, oranın kreplerini tatmadan olmaz. Farklı atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, lezzetli krepler ve nefis pastalar yapmayı öğrendiler.

Bu gezinin verimli ve güzel geçmesini sağlamak üzere fransız refakatçiler de her zaman öğrencilerimizin yanındaydı.

Bu tatil, tüm katılanlara, fransızca düzeylerini geliştirme, fransız kültürünün çeşitli yönlerini hoş bir şekilde keşfetme ve bilgilerini arttırma olanağı verdi.

Güzel anılarla İstanbul’a dönmeden önce, her bir öğrenciye birer katılım belgesi verildi.