NDS’nin 90 Hazırlık sınıfı öğrencisi Saint-Malo’da eğitim amaçlı yaz kampında

Her biri 45 NDS Hazırlık sınıfı öğrencisinden oluşan 2 ayrı grup, sırasıyla 2015 yılının 28 Haziran - 11 Temmuz ile 12 Temmuz – 26 Temmuz tarihleri arasında, Saint-Malo’da eğitim amaçlı bir geziye katıldı.

Önceki yıllarda olduğu gibi, bu yolculuk Bröton bölgesi kenti Uluslararası Değişim Merkezi’nin ortaklığıyla gerçekleşti ve genç öğrencilerimize Fransız dilindeki bilgilerini geliştirmenin yanı sıra, Almanya’dan, İspanya’dan, İtalya’dan, Rusya’dan ve Meksika’dan gelen diğer öğrencilerle beraber birçok sportif ve kültürel etkinliğe katılma olanağını da sundu.

Katılımcılar ile gruba eşlik eden rehber öğretmen Gökçe Bilici, öğretmenler Gizem İnanç, Banu Hatipoğlu, İpek Kaspi ve eski NDS öğrencisi Aykun Fındık Fransa’ya varır varmaz bölgedeki görevlilerce karşılandılar, ardından öğrenciler yanlarında kalacakları ailelere göre dağıldılar.

Sabah düzenlenen 3 saatlik farklı seviyelerdeki gündelik Fransızca dersleri öğleden sonraları yerini çeşitli etkinliklere bıraktı.

Öğrenciler tercihlerine göre yelken eğitimine veya binicilik eğitimine dahil oldular.

Herkes hem güzel Saint-Malo şehrini hem de Saint-Michel Tepesini, Rennes’i ve Dinard’ı keşfetme imkanı buldu. Tırmanma parkurları, turistik geziler, piknik, krep atölyesi ve alışveriş de bu yoğun programın içinde yerini aldı. 14 Temmuz’da Fransa’da olan gençler yanlarında kaldıkları ailelerle Ulusal Bayramı kutlamak üzere gerçekleştirilen havai fişek gösterisini izleme olanağı buldular.

Ailelerle birlikte geçirilen günler Fransızca pratiği kadar ülke kültürünün keşfedilmesi için de bir önemli fırsat oldu.

Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan herkes katılımcıların hafızasında uzun süre yer edecek bu kamptaki özel anlara katkı sağladı.