NDS’den iki öğrenci İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi ingilizce münazarya katıldı

NDS’den Selin Uyguç (11B) ve Bahar Avunca (11G) adlı öğrenciler ingilizce öğretmeni Beatris Fındık ile İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesine gittiler.

Selin anlatıyor :

« 23 Mart 2017 tarihinde İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi İngilizce Münazara kulübü tarafından düzenlenen münazara etkinliğine katıldık.

Mahkumların oy vermesi veya vermemesi konusunu «For» (Pour) ve «Against» (Contre) şeklinde iki gruba ayrıştırılıp tartıştık. Takımların kendi tezlerini tanıtacakları ve girişini yapacakları savunma konuşmalarını tezler üzerine karşı takımdan sorular izledi.

Bu şekilde geçen bir buçuk saatlik bir tartışma seansının arkasından daha önceki seanslardan fotoğrafların gösterildiği bir sunum izledik.

Bütün oturumun seyircisi okulun 9. sınıfları ve öğretmenlerimiz idi. Münazaranın kazananı ise Bahar Avunca’nın da içinde bulunduğu Against takımı oldu. »

Selin Uyguç, 11B