NDS’den bir grup öğrenci 1918 Ateşkes Anlaşması’nı anma törenine katıldı

12.sınıftan yedi öğrenci Okul Müdürü Yann de Lansalut ve müdür yardımcısı Aurélie Frau-Kozak eşliğinde 11 Kasım 2016 sabahı İstanbul’da düzenlenen 1918 Ateşkes Anlaşması’nı anma törenine katıldılar.

Topkapı’da bulunan, iki savaşın Fransız Müslüman askerler Mezarlığı ve Feriköy Latin Katolik Mezarlığı’nda düzenlenen törenlerden sonra herkes, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Charles Fries ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter tarafından Fransız Sarayı’nda misafir edildi.

Büyükelçi konuşmasında orada bulunan Frankofon lise öğrencilerine teşekkür etti ve “eğitimin eleştirel bakış geliştirmeye, barış için seferber olmaya ve tarihimizi iyi bilmemiz sayesinde daha iyi bir dünya kurmak üzere sorumlu vatandaşlar olmamıza yardımcı olduğunu” anımsattı.

Daha sonra büyükelçiyle sohbet eden öğrencilerimiz, Fransa’nın Türkiye’deki en üst temsilcisinin kendilerine gösterdiği bu ilgiden memnun bir şekilde Fransız Sarayı’ndan ayrıldılar.