NDS’den İki Öğretmenin Saint-Benoît Lisesinin Dijital Bahar Etkinliğindeki Sunumları

Matematik öğretmenimiz Elisée Reclus ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Sevi Özışık, 22-23 Şubat 2019’da Saint-Benoît Lisesinde düzenlenen 5. Uluslararası Dijital Bahar etkinliğinde birer sunum gerçekleştirdiler.

Elisée Reclus’nün sunumu kaçış oyunlarıyla ilgili olarak NDS’deki deneyimlerinin geri bildirimini içeriyordu. Bunlardan en dikkat çekeni özellikle «12 Saat Code» oyunuydu. (12 saatte oynanıp tamamlanan bir pist oyunu) Pierre Loti’den öğrenci de bu oyuna katılıp nasıl oynandığını deneyimleme fırsatı buldular.

Ayrıca Dijital Bahar katılımcıları, farklı «12 Saat Code» oyunu ekipleri tarafından kendileri için düzenlenen pist oyunlarıyla ilgili bilinmeyenleri keşfettiler.

Etkinlikte öğretmenimiz Sevi Özışık külütrel mirasın dijital aktarımıyla ilgili sunumunu yaptı. 21. yüzyıl becerilerini beraber inşa etmek için Avrupa Birliği programlarının dayanağı olan «Hayat Boyu Öğrenme» modeli, bu modelden yola çıkılarak yeterlilikler ve beceriler üzerine kısa bir girişin ardından öğrencilerin farklı materyalleri dijital ortamlarda daha bilinçli kullanmalarına yönelik iki farklı dijital platform tanıtıldı.

Europeana ve Historiana adlı platformların disiplinler arası çalışmalar için de yararlı birer kaynak ve öğretmene ders materyali sağlayan ortamlar olduğu vurgulandı.

2018 yılının Avrupa Kültürel Miras yılı olduğu gerçeğinden yola çıkarak kültürel mirasın aktarımı ve derslerde kültürler arası diyalogun artırılmasına değinen Özışık, bilgi çağının bir gereksinimi olan «dijitalleşme ve küreselleşme» kavramlarına da dikkat çekerek dinleyicilerini fark yaratan insanlar olmaya davet etti.

NDS’den birçok öğretmen de bu geleneksel dijital buluşmada bir araya geldi.