NDS’de yemek artıkları artık hayvan barınaklarına gidiyor

Kasım ayı sonundan bu yana, NDS Çevre-Sürdürülebilir Yaşam Kulübü üyeleriyle lisenin istekli öğrencileri, Şişli Belediyesi’nin düzenlediği barınaklardaki hayvanlar için besin atıklarını toplama ve ayırma projesi için çalışmaktalar.

Bu tür bir etkinliğin varlığından yakındaki bir alışveriş merkezinde haberdar olan lise, belediyeyle temasa geçerek katılmanın mümkün olup olmadığını sordu. NDS şimdilik ilçede bu etkinliğe katılan tek eğitim kurumudur.

Öğrenci ve personelin tüm yemek artıkları kantinde kurulu özel bir çöp kutusunda toplanmakta olup öğrenciler her gün sırayla kutuya ne atılıp ne atılmadığını kontrol etmektedir.

Çöp kutusunda birikenler daha sonra personel mutfağından arta kalanlarla bir araya getirilmekte, belediye ise her pazartesi ve perşembe günü bu artıkları alarak kentin Zeytinburnu’ndaki gibi çeşitli barınaklarına dağıtmaktadır.