NDS’de sığınmacı çocuklar yararına film gösterimi

NDS’nin tüm yıl boyunca Iraklı ve Suriyeli genç sığınmacılar yararına çalışan öğrenci grubu, 30 Aralık yılın son günü Sosyal Yardımlaşma Kulübü’müz işbirliğiyle, gelirleri çocuklara yardım amacını taşıyan bir sinema gösterimi düzenledi.

Filmin gösteriminden önce, bu projenin eşgüdümünü sağlayan 11B öğrencisi Alkım Azmioğlu hem genç sığınmacıların durumunu, hem bu gösterimin amacını anlattıktan sonra sözü Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi ile Okul Müdürü Yann de Lansalut’ye bıraktı.

Hafta sonu bayrak töreninin ardından öğrencilerimiz sağladıkları küçük katkıyla birlikte «The Nightmare Before Christmas» (L’étrange Noël de monsieur Jack) başlıklı filmi Fransızca alt yazılı, İngilizce olarak izlediler.

Bu gösterimden elde edilen paranın yarısıyla, İstanbul / Mecidiyeköy’de bulunan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı için gıda ve temizlik malzemeleri alındı. Diğer yarısı ise sığınmacı çocuklara başka bir yardım için kullanılacak.