NDS’de sığınmacı çocuklar için 2016 “Yılbaşı Kutuları” etkinliği

NDS öğrencileri, 10. sınıf müdür yardımcısı Mirey Aji Derkazez ile birlikte, 2016 yılı sonunda da, İstanbul’daki çoğu Iraklı olan sığınmacı çocuklar için yine bir “Yılbaşı Kutuları” etkinliği düzenledi.

28 Aralık’ta, Derya Yavuz, Gilda Oskan, Özge Aras, Ada Değermen, Dicle İriz, İrem Çamurlu, Mina Mayıs Tandoğan, Neslihan Şişman, Mina Bağzıbağlı, Zeynep Kaya, Damla Genç, Aylin Arın ve Baran Baysal tarafından komşu Don Bosco okuluna küçük, kullanışlı, çeşit çeşit hediyelerle ve oyuncaklarla dolu yüz kadar yılbaşı kutusu taşındı.

Don Bosco okulu o gün en küçükler için bir yıl sonu kutlaması düzenledi. 25 kadar çocuk önce sahneye çıkıp arkadaşları, velileri ve öğretmenleri karşısında çeşitli oyunlar canlandırdı.

Ardından yetkililer öğrencilerimize katkı ve yardımlarından dolayı en içten şekilde teşekkür ettiler. Öğrencilerimiz sekiz yaş altı çocuklara getirdikleri hediyeleri dağıttılar.

Etkinlik bir grup genç tarafından gerçekleştirilen dans ve eğlenceyle sona erdi.