NDS’de ’’University College London – UCL’’ tanıtımı

4 Ekim 2016’da, okulumuzda her seviyeden on beş kadar öğrenci ABD, Kanada ve İngiltere’de üniversite öğrenimi konusunda rehberlik danışmanı olan Mirey Aji Derkazez’in düzenlediği ’’University College London – UCL’’ ’nin tanıtımına katıldı.

1826 yılında kurulan bu köklü kurum, dünyanın en seçkin on üniversitesinden biridir ve ırk, sosyal sınıf, din ve cinsiyet gözetmeden öğrenci kabul eden ilk laik İngiliz üniversitesi olmuştur.

UCL’nin öğrenci kabul sorumlusu Raphaela Armbruster önce açıklayıcı broşürler dağıtıp ardından, üniversitenin kabul koşullarını anlattı ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
UCL, yaklaşık 22.000 öğrencisiyle, Londra Üniversitesinin en büyük kurucu kolejlerinden biridir.