NDS’de Rochelle Ticaret Yüksekokulu Tanıtımı

13 Ekim’de, Fransa’da eğitim danışmanı Pınar Küçük-Pilon, NDS’de, ilgili 11. ve 12. sınıf öğrencileri için Rochelle Ticaret Yüksekokulu hakkında bir tanıtım düzenledi.

Uluslararası kabullerin Türkiye ve Ortadoğu ayağından sorumlu Benjamin Ceyhan, oturum süresince, önce katılımcılara Fransız öğrenci şehri Rochelle’i tanıttı.

Ardından konuşmacı, özellikle yeni teknolojiler alanındaki yeni meslekler ve yönelimlerden bahsetti. 1988’de kurulan ve 50’dan fazla farklı milliyetten 12900 öğrenciye eğitim veren kurumlarında bulunan farklı formasyonlardan söz etti.

Soru-cevap kısmıyla son bulan bu buluşma, liselilerin yüksek eğitimde yapacakları seçimler açısından çok yararlı ve zengin bir fikir alışverişi sağladı.