NDS’de « Kalbin Dili » adlı sanat projesi başladı

“Kalbin Dili” adlı sanat projesi bu yıl NDS’de ana teması tiyatro olan Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde yer almaktadır. NDS öğrencileriyle defalarca çalışmış olan aktör ve yönetmen Stéphan Ramirez, yönetmen, koreograf, eğitimci ve tiyatro uygulayıcısı Eduardo Castro Neves ile aktör ve lirik şarkıcı Antoine Philippot, bu eğitim yılı boyunca dört kez bu projeyle ilgili çalışma yapacaklar.

Her iki yılda bir Uluslararası İstanbul Liseliler Tiyatro Festivali’ni düzenleyen Notre Dame de Sion, tiyatro öğretmeni Fabienne Altınok’un önerisi üzerine bu üç yetenekli sanatçı bir araya gelerek, iki dilde kolektif oyun yazarlığı sanat projesine destek sundular.

Gelecek Haziran ayında somutlaşacak olan çalışma sonuçları, tiyatro gösterisi ve sergi olarak ortaya çıkacaktır.

« Kalbin Dili » adlı bu projeye tüm 9. sınıflar ve 10B sınıfı katılmaktadır. Öğrenciler Fransız ve Türk olmak üzere iki farklı kültürden gelen iki karakterin karşılaşması ve yaşadıkları aşk hikâyesi konusunda çalışıyor.

Projeyi etkin bir şekilde başlatmak için her bir sınıf – âşıkları, ailenin temel figürünü, yol arkadaşını, fantastik hayvanı ve rakibi temsil eden – bir totem hazırladı ve bu totemi 7 Aralık Pazartesi günü sahnede sundu.

Bu ilk bölüm, öğrencilerin kalemiyle ortaya konacak olan hikâyenin ve karakterlerinin ortaya çıkartılması için bazı ipuçları oluşturuyor.

“Sahne maceracıları” adı verilen bir bölüm öğrenci yaratıcı sözleri kağıda dökecek, “kalp sınıfı” adıyla diğer bir bölümü oluşturan 9C sınıfı ise bu yazılanları sahnede söyleyecekler.

10B sınıfı ise (çizim, fotoğraf, video gibi) diğer çeşitli sanat çalışmalarını gerçekleştirecek ve yıl sonunda görsel sanat öğretmeni Walid Zekri’nin yardımıyla bir fotoğraf sergisi sunacak.