NDS’de İstanbul’un Kurtuluşu töreni

7 Ekim 2016 Cuma günü bayrak töreni öncesinde, öğrenci ve öğretmenler İstanbul’un 6 Ekim 1923 tarihinde kurtuluşunu anmak üzere okulumuzun bahçesinde toplandılar.

Lise Müdürü Yann de Lansalut’nün sözleriyle başlayan tören, Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’nin kentin nasıl General Şükrü Naili Gökberk komutasındaki Türk ordusu tarafından kurtarıldığından da söz ettiği konuşmasıyla devam etti.

Ardından Lisenin fotoğraf sorumlusu Nathalie Ritzmann da, kendisinin İstanbul’a bağlılığını konu alan Fransızca bir konuşma yaptı. Öğrencilerin çok sıcak karşıladığı ve beğeni toplayan metin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hande Yumak tarafından da Türkçe olarak okundu.

Son olarak 9C’den Elif Yasemin Türkoğlu, şair Birhan Keskin’in yazdığı “İstanbul” adlı güzel bir şiir okudu.

Tören birlikte bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.