NDS’de Franck Ciup yorumuyla Mozart

Geçtiğimiz 19 Ocak günü, 9.Sınıf öğrencileri müzik öğretmenleriyle birlikte Mozart’a ayrılan bir eğitim çalışmasına katıldılar. Bu eğitim, Kasım 2015’te ikincisi düzenlenecek olan İstanbul- Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması çerçevesinde yapıldı.

Bu yıl piyano yarışması için 9.Sınıf öğrencilerinden bir jüri oluşturulmasına karar verildi. Jüri, aynı yarışmanın esas jürisinde olduğu gibi, yedi öğrenci üyeden oluşacak.

Öğrenci jürisinde müzikle ilgilenen öğrencilerin dışında kalan jüri üyelerine yarışmadaki piyanistleri değerlendirme konusunda bir eğitim vermek gerekli görüldü.

Bu nedenle NDS, 2. Uluslararası Piyano yarışması’nın danışmanı olan Fransız besteci ve piyanist Franck Ciup’un yöneteceği bir dizi pedagojik amaçlı konser düzenlemeyi planladı.

19 Ocak’ta yapılan ilk etkinlik, bestecilerin en ünlüsü ve aynı zamanda en ilginci olan Mozart’a ayrıldı.

Franck Ciup anlatıcı rolünü üstlendi; tiyatro öğretmeni Fabienne Altınok da Wolfgang Amadeus’u oynadı.

Müzik öğretmeni Ajda Ahu Giray’ın 9.Sınıf öğrencileri, böylece dahi bestecinin hem hayatını, hem de müziğini keşfedebildiler. Fransızca sunulan bu etkinlik aynı zamanda Mozart’ı ailevi, tarihî ve çevresel ortamına yerleştirme, hem de yaşantısının eserlerine etkisini daha iyi anlama olanağı sundu.

Franck Ciup, piyano yarışması süresince son üç finalist arasında en tercih ettikleri piyanisti seçme tartışmalarında söz alacak olan genç jüri üyelerine ayrıca tamamlayıcı kişisel bir eğitim daha verecek.

Mart, Haziran ve gelecek eğitim yılı başında düzenlenecek olan diğer etkinlikler farklı ünlü bestecileri konu alacak.