NDS’de Claude Bernard Lyon 1 Üniversitesi tanıtımı

24 Şubat’ta NDS’nin 11. ve 12. sınıfından yirmi öğrencisi Lisenin Fransa’da Öğrenim Danışmanı Pınar Küçük Pilon’un düzenlediği Claude Bernard Lyon 1 Üniversitesi tanıtımına katıldı.

2011’de Lyon’da okuyan eczacılık ve Tıp öğrencileri tarafından Fransa’da sağlık eğitimini tanıtmak için kurulan SOUNIV Derneği Başkanı Fahd Garbaz Fransa’daki tıp eğitimini sunarken, Lyon 1’in özelliklerini de anlattı.

Bu üniversite her yıl 134 farklı ülkeden gelen yaklaşık 45 000 öğrenciyi bilim, teknoloji, sağlık ve spor alanlarında yetiştirmektedir.

Konuşmacı ayrıca sağlık eğitiminde ortak okunan birinci yıl anlamına gelen PACES programı ve bu zor yılın aşılmasından sonraki sınıflandırmalar hakkında çok sayıda bilgi verdiği gibi, önerilerde de bulundu.

Katılımcılar yönelttikleri sorularla sunuma büyük ilgi duyduklarını gösterdiler.