NDS’de 2016 Kariyer Günleri

NDS Rehberlik Servisi, her yıl bu dönemde olduğu gibi, lise öğrencilerinin ileride kendilerine seçebilecekleri meslekleri daha iyi tanıyabilmelerini sağlayan geleneksel kariyer günlerini düzenlediler.

Bu iki günün açılış konuşmasını yapmak üzere Özyeğin Üniversitesinin eski rektörü, şimdiki MEF Üniversitesinin rektör yardımcısı Erhan Erkut okulumuza davet edildi. Çeşitli meslekler ve bu mesleklere sahip olmak için gereken eğitim konularında yaptığı konuşma izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Gösteri Salonu’nda yaptığı sunumun sonunda katılımcılar sorularını sordular ve gayet samimi diyaloglarla geçen çok verimli ve bilgilendirici bir toplantı oldu.

Farklı konuşmacılar, psikolojiden hukuka, havacılıktan sanayi tasarımına, iç dekorasyondan, müzikten reklamcılığa, mimariden kalecilik antrenmanına kadar çeşitli faaliyet alanlarını tanıttılar.

Öğrenciler kendilerini en çok ilgilendiren ve kendi tercihleri doğrultusunda seçtikleri sunumlara katılarak kendileri için düşündükleri meslekler konusunda biraz daha bilgilenmiş oldular.