NDS’de 2014-2015 Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıcı

9 Eylül 2014, okulumuz için yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıç günüydü. O gün lisemizin bahçesinde büyük bir hareketlilik vardı.

Bir yanda yeni öğrenciler biraz şaşkınlık ve heyecan duygusuyla törenin başlamasını beklerken, diğer yanda okulun eski öğrencileri aynı heyecanla birbirlerine sarılıp mutluluklarını paylaştılar.

Hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Yann De Lansalut herkese iyi bir eğitim yılı diledikten sonra yaptığı konuşmada, tüm öğrencilerimizin başarılı olmasının, öğretmenlerin ve diğer eğitim personelinin en büyük kaygısı olduğunun altını çizdi.

Bu eğitim ve öğretim yılının Lise 4.sınıf ve okula yeni adım atan Hazırlık sınıfı öğrencileri için zor olacağının altını çizen Okul Müdürü, özellikle bu öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Yann De Lansalut okulun eğitim kadrosuna yeni katılan öğretmenleri ve diğer yeni personeli açılış törenine katılanlara tanıttıktan sonra sözü; sırasıyla öğrencilere, meslektaşlarına ve velilere hitap eden ve herkese iyi bir eğitim yılı dileyen Türk müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’ye bıraktı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında mezun olup törene katılmak için gelen çok sayıdaki öğrenci arasından önce okul birincisi Aslı Yurtsever, ardından da Can Anarat söz alarak özellikle 12 sınıfta olup bu yıl orta öğretimlerini bitirebilmek için canla başla çalışmaları gerekecek olan arkadaşlarına desteklerini belirttiler. Geçen yıl C.E.S. Başkanı olan Alper Benardete de mikrofonu alarak arkadaşlarına iyi dileklerini iletti.

Törenin sonunda, yoklama yapıldıktan sonra öğrenciler rehber öğretmenleri eşliğinde sınıflarına çıktılar.

Herkese başarılı bir eğitim yılı dileriz !