NDS Tüyap’a 5. kez katıldı

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve NDS’liler Derneği, 2 – 10 Kasım 2013 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen geleneksel Kitap Fuarına bu yıl beşinci kez katıldı.

NDS standı, 2009 yılından bu yana verdiği NDS Edebiyat Ödülü’nü bu yıl, oldukça kalabalık bir kitleye tanıttı. Ödüller bir yıl bir Türkçe yazılmış bir romanın yazarına, ertesi yıl ise kitabı Türkçeye çevrilmiş olan frankofon bir yazara verilmektedir.

Ayrıca geçen yıllarda olduğu gibi, - 2013’ün ilk paneli olarak – fuar bünyesinde bir panel düzenlendi. İzleyiciler, ’’İstanbul’da Tarihi Yaşamak’’ konulu panelde sırasıyla mimar ve akademisyen Işık Aydemir’i, yazar ve sosyolog Oya Baydar’ı ve yazar, akademisyen Murat Belge’yi dinlediler.

Bir saat süren bu ilginç panelin moderatörlüğünü, tarihçi ve akademisyen, aynı zamanda NDS Edebiyat ödülü jüri üyesi Arzu Öztürkmen üstlendi. Dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından konuklar, yolları üzerindeki bazı ilgi çeken yayınlara da göz atarak NDS standına döndüler.

İki hafta sonunu ve bir haftayı kapsayan Kitap Fuarı boyunca, farklı okullardan öğrenciler, yayıncılar, genç ya da tanınmış yazarlar, NDS mezunları kısacası her kesimden insan fuarı gezerken standımızda da durarak edebiyat ödülümüzle ilgilendi.