NDS Sosyal Yardımlaşma Kulübü’nün gerçekleştirdiği bir proje olan « Pelerinsiz Kahramanlar » Fotoğraf Sergisi’nin açılışı

3 Nisan’da, Lisemiz Sosyal Yardım Kulübü’nün, İstanbul’daki Tohum Otizm Vakfıyla ortak olarak hazırladığı bir proje olan « Pelerinsiz Kahramanlar » fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Bu projeyi düzenleyen İlayda Koşağan, yine bu girişimin sponsorluğunu yapan Murat Erdem, kulüpteki arkadaşları Merve Demirkaya, Beril Bilginoğlu, Cansu Dilege, Birsu Baydemir, İrem Gökçek, Yasemin Akar, Mert Seren ve öğretmenleri Hermine Ridé ile birlikte, fotoğraf makinelerini de yanlarına alarak Vakfa gittiler.

Öğrencilerimiz orada, kendi dünyalarında yaşayan ve dünyayı kendilerine göre algılayan Ozan, Uğur Emre, Özge, Cem, Ezgi, Aslı ve Emre adlı otizmli gençlerle görüştüler.

Öğrencilerimiz, onlara fotoğraf çekmesini öğrettiler ve otizmli gençlerin çektiği resimler sayesinde onların dünyaya nasıl baktıklarını keşfettiler.

On gün boyunca ziyaretçilere 34 adet fotoğraf sunuldu; bunların satışından elde edilen gelirin tamamının ise Tohum Otizm Vakfına verilmesi öngörüldü.

Açılış sırasında Vakıf, bir bilgilendirme standı kurarak hem otizmi anlattı hem de yapılan tedavi yöntemlerini tanıttı.

Bu derneğin kurucusu ve başkan yardımcısı olan Aylin Sezgin de sergi açılışına katılarak NDS öğrencilerine bu harika projelerinden dolayı teşekkür etti ve onlara otizmli arkadaşlarının yapmış olduğu bir resim hediye etti.