NDS Sosyal Yardımlaşma Kulübü Down Cafe’yi gezdi

24 Şubat 2016’da, NDS Sosyal Yardımlaşma Kulübü üyeleri kulüp öğretmeni Jülide Dağtekin eşliğinde Mecidiyeköy’deki Down Cafe’yi gezdi.

Kulübün üyeleri bu vesileyle yanlarında, restoran – cafe’ye teslim etmek üzere farklı malzemeler (nohut, makarna, mercimek, ...) getirdiler. Diğerlerinden farklı olan bu restoran – cafe, ücretli garson olarak Down sendromlu (trizomi 21) kişileri çalıştırma özelliğine sahip.

Bu genç çalışanların velileri bu mekânı 20 Haziran 2011’de, engellilerin sosyal ve meslekî gelişimine katkıda bulunabilmek amacıyla açmışlar.

Down Cafe’nin kurucuları ziyaretçilere, bu biraz özel olan işletmenin kuruluşu ve nasıl çalıştığı hakkında bilgi verdiler. Burada yemekler gönüllü aşçı ve gönüllü anneler tarafından hazırlanmakta. Garsonlardan ikisi ise öğrencilerimize bir iş günlerinin nasıl geçtiğini anlattılar.

Öğrencilerimiz kendilerine servis yapan kişilerle sohbet ettiler ve onlar eşliğinde güzel bir vakit geçirdiler.