NDS Son Sınıflardan 50 Öğrenci, DALF C1 Sınavı’nın Kasım Oturumunda Başarılı Oldu.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, DALF C1 Sınavı’nın Kasım oturumunda başarılı olan 50 son sınıf öğrencisini içtenlikle kutlar.

Başlangıçta 57 öğrenci bu sınava bilinçli bir şekilde Fransızca dersleri sırasında hazırlandılar. Bu hazırlık aşamasında Fransızca dersleri sırasında yaptıkları okumalar üzerinden sentez yapma becerisi edindiler. Ayrıca Medyatek’te anlama ve kendilerini sözlü ifade etme alıştırmaları yaparak bu becerilerini pekiştirdiler.

DALF C1, sadece dille ilgili bir seviye sınavından ibaret değildir. Aynı zamanda Fransız dilinde düşünme ve üniversite düzeyinde analiz yapma becerisinin olgunluk düzeyini de ölçen bir sınavdır.

Ayrıca son sınıf öğrencilerimizden birinin yabancı dil Fransızca diplomasında en yüksek düzey DALF C2 seviyesi sınavında başarılı olduğunu duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz.