NDS Öğrenci ve Velilerine Campus France Tanıtımı

3 Nisan 2018 tarihinde, NDS’nin Fransa’da eğitim danışmanı Pınar Küçük-Pilon ve L4 sınıflarından sorumlu müdür yardımcısı Aurélie Frau-Kozak, İstanbul’daki Campus France tanıtımı ile ilgilenen öğrenci ve velilerini okula davet ettiler.

Üniversite öğrenimlerine Fransa’da devam etmeye istekli yabancı gençleri teşvik etmeyi amaçlayan ve Fransız Dış İşleri Bakanlığı’na bağlı bulunan İstanbul’daki bu Fransız ulusal ajansı Serpil Gün tarafından temsil edildi.

Kendisine söz vermeden önce, etkinliğin düzenleyicileri birçok konu arasında, Notre-Dame de Sion’daki eğitimlerinden sonra öğrenimlerine Fransa’da devam etmeleri olası L3 sınıflarından 40 öğrencinin katıldığı Fransa’daki son oryantasyon seyahatine yer verdiler.

Ardından konuşmacı, adaylık dosyalarının hazırlanması için gerekli tüm bilgileri paylaştı; öğrencilerle ilgilenme süreçlerini aktardı ve dinleyicilerin pek çok sorusunu yanıtladı.