NDS Korosu & NDS’nin Genç Müzisyen Yetenekleri

13 Haziran 2023 18:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

NDS KOROSU & LİSENİN MÜZİSYEN YETENEKLERİ

13 Haziran 2023 Salı günü, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinin Gösteri Salonu, NDS Korosu’nu ve (bazıları profesyonelleşme sürecinde olan) klasik müzik eğitiminde en ileri düzeyde enstrüman çalan öğrencileri profesyonel bir program dâhilinde ağırlıyor. Bu öğrencilerden her biri konser için klasik repertuvardan birer eser hazırlayacaklar.

NDS Korosu Hakkında
Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, müziğe olan bağlılığının bir göstergesi olarak bu yıl bir lise korosu kurdu. Açılım ve mükemmellik adına projemiz, klasik repertuvara girişle birlikte lirik sanatta zorlu bir eğitim sunmaktır. Koroyu Ankara Opera ve Balesi Şefi Deniz Oliveira Erdinç ile birlikte eşlikçi piyanist Vera Erdinç yönetiyor.

PROGRAM:
*Fazıl Say (1970-...): Balad no 2 “Kumru”
Derin Z. (Piyano)

*O. Rieding (1846-1916): Keman Konçertosu, si minör op 35, B. 1
İrem A. (Keman)
Başak D. (Piyano)

*F.Chopin (1810-1849): Mazurka op 67 no 4 la minör
Zeynep E. G.(Piyano)

*F.Schubert (1797-1828): Kuğu şarkısı D.957, 4.Serenad (keman ve piyano için)
**G.B.Pergolesi (1710-1736): Sicilien (keman ve piyano için)

Selin G. (Keman)
Levent Ş. (Piyano)

*I.Albéniz (1860-1909): İspanyol Süiti op 47 no 5 “Asturias (Leyenda)”
Alp O. E.(Gitar)

*C.Debussy (1862-1918): Arabesk no 1, mi majör
Başak D. (Piyano)

*J.S.Bach (1685-1750): Prelüd (Prelüd ve füg, do minör, BWV 847)
*L. van Beethoven (1770-1827): Sonat op 2 no 1 en fa minör, 1 B.

Berçem S. Y.(Piyano)

*W.A.Mozart (1756-1791): Fantezi, re minör, K.397
İdil Ö. (Piyano)

*F.Mendelssohn (1809-1847): Sözsüz Şarkılar op 30 no 4
Eren D. (Piyano)

Choeur NDS
U. Fuhre (1957-...): Dubadap da
J. Ph. Rameau (1706-1764): Hymne à la nuit
M. Sun (1932-2021): Toprağın altında
C. Orff (1895-1982): O Fortuna

Beray B., Elif Z. D., Selin T., Zeynep P., Kaan K., Levent Ş., Başak D., Elif E. A., Ayşe İ. A.

*L. van Beethoven (1770-1827): Sonat no 12 op 31/2, mvt 3, “Tempête”
Beliz U. (Piyano)

*F.Chopin (1810-1849): Etüt op 10 no 3, mi majör
Nil T. (Piyano)

*L. van Beethoven (1770-1827): Sonat No.10, G maj, Op.14 No.2 ,mvt I
Levent Ş. (Piyano)

*G.B.Pergolesi (1710-1736): “Se tu m’ami”
Nil T. (Şan)
Naz T. (Piyano)

*Antonio Caldara (1670-1736) Come Raggio Di Sol
Levent Ş. (Şan)
Naz T. (Piyano)

*G.Fauré (1845-1924): Barcarolle no 3 op 42 en sol mineur
Naz T.(Piyano)

Deniz Oliveira Erdinç, NDS Korosu Şefi

Müzisyen bir ailenin oğlu olan Deniz Oliveira Erdinç, çalışmalarına erken yaşta keman, piyano ve viyolonsel ile başladı. Kemanda Ilarion Ionescu Galati, viyolonselde Hayreddin Hoxha ve piyanoda annesi Vera Erdinç’in tecrübelerinden yararlandı. Üniversite dönemine dek Pierre Loti (İstanbul) ve Charles de Gaulle (Ankara) Fransız okullarında okuyan sanatçı, 2009 yılında müzisyen olmakta karar kılıp Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin sınavlarına katıldı ve Gülnara Aziz’in sekiz yıl boyunca piyano öğrencisi oldu. Bu süre boyunca ODTÜ KKM, Bilkent Konser Salonu, Fransa Büyükelçiliği ve Mozarthaus gibi salonlarda resitaller ve oda müziği konserleri verdi. Hüseyin Sermet, Emre Elivar, Boris Berman, Valentin Surif, Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Misha Dacic, Giselle Brodsky, Makoto Ueno, Alexander Madzar, ve Laurent Cabasso gibi hocaların ustalık sınıflarına katıldı. Aynı zamanda Yiğit Aydın ile armoni, Tolga Yayalar ile form, Işın Metin ile partisyon okuma ve Odette Gartenlaub ile Paris’te solfej ve piyano çalıştı. Piyano eğitimini bitirdikten sonra orkestra şefliği dalında tahsil yapmaya karar verdi ve bu süre zarfında çalışmalarına Erol Erdinç ile devam ederek Jorma Panula, Lior Shambadal, Gürer Aykal ve Rengim Gökmen’in çalıştaylarına katıldı. 2017- 2019 yılları arasında Türk Eğitim Vakfının maddi desteğiyle Ecole Normale de Musique de Paris’te Dominique Rouits ve Roselyne Masset-Lecocq’ın orkestra şefliği ve yüksek armoni sınıflarında tahsilini tamamlayan sanatçı, bu süre zarfında Cité Internationale des Arts’da ’Artist-in-Residence’ olarak yer almakla birlikte « Cité des Arts » orkestrasının kurucusu, şefi, ve sanat direktörü olarak görev aldı. Sanatçı, Paris’teki çalışmalarının bitmesiyle birlikte, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nda Maestro Işın Metin’in asistan şefi oldu. Bu süre zarfında Orkestra Şefliği üzerine ikinci yüksek ihtisasını da Bilkent Üniversitesinde tamamladı.
Deniz Oliveira Erdinç, müzik hayatına 2022 / 2023 konser sezonu itibariyle Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde orkestra şefi ve Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinde koro şefi olarak devam edecektir. Sezonun öne çıkan konserleri arasında, Saransk Opera ve Balesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası bulunmaktadır.

Vera Erdinç, Eşlikçi Piyanist

Vera Erdinç, Paris Normal School’da piyano ve Martenot Sanat Okulunda müzik pedagojisi eğitimi sırasında usta Sebastien Benda’nın yanında mesleki formasyonunu tamamladı. Daha sonra Ankara ve İstanbul Devlet Operası’nda eşlikçi piyanistlik ve her iki şehirde bulunan Fransız liselerinde uzun yıllar müzik öğretmenliği yaptı.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.