NDS Fransız Lisesi Sürdürülebilir Yaşam Kulübü Doğal Sabun ve Duş Jeli Atölyesi

Sağlıklı, temiz, doğal ve ucuz ürünleri tüketmek ve aynı zamanda yapabilmek amacıyla Notre- Dame de Sion ve Saint-Michel Fransız Liseleri Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü öğrencileri 13 Aralık tarihinde doğal sabun-duş jeli atölye çalışması ile bir araya geldiler.

Doğal sabunlar derinin asidik yapısını temizlediği için, vücut kısa bir süre sonra kendi doğal pH’ını yeniden düzenler. Kimyasallar içeren ürünler hem cilde hem de doğaya ciddi zararlar vermektedir. Bu nedenle hiçbir kimyasal içermeyen doğal sabunlar çevrenin ve insan sağlığının korunması yanında sürdürülebilir yaşam için önemli bir temizlik maddesidir.

İlk önce doğal sabunun faydaları ve yapılış aşamalarını eğitmen Ferdağ Sezer, öğretmenleri Seval Erol ve İnci Kimyonşen’den öğrenen öğrenciler gruplara ayrılarak bal, doğal zeytinyağı sabunu, gliserin, zeytinyağı ve lavanta/gül esansları ile kendi doğal sabunlarını yapmanın keyfini yaşadılar.