NDS Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü Saint Michel Fransız Lisesi Permakültür Bahçesinde

Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü 14 Ekim Çarsamba günü Saint Michel Fransız Lisesini ziyaret ederek okulun permakültür bahçesini incelediler.

Bahçe hakkında bilgi alan öğrencilerimiz daha sonra Saint Michel öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte yetiştirdikleri ürünleri toplayarak tatlarına baktılar.

Sürdürülebilir yaşam çalışmalarına geçen sene başlayan kulübümüzde Saint Michel, Robert Kolej, Marmara Eğitim Kurumları, Mef Koleji,Ted Koleji, Koç Lisesi ve Eyüboğlu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile birlikte doğadan uzak şehir içinde yaşayan öğrencilere doğa sevgisini aşılama, kompost yapımı, tohum elde etme ve fide oluşturma, sebze ve meyve yetiştirme, böceklenme durumunda tamamen doğal ilaçlar ve kardeş bitkilerle bunun önüne geçme, malç ile toprağı koruma vb. yöntemlerin kavratılması hedeflenmektedir.