NDS AŞÇILIK KULÜBÜ «CHEF ISTANBUL» MUTFAK ATÖLYESİNDE «ÇİKOLATA YAPIMI»

Herkesin çok sevdiği Çikolata, ilk olarak XV. Yüzyılda Kristof Kolomb’un Amerika’da rastlayıp ne olduğunu bile bilmeden ülkesine getirdiği kakao ağacı tohumlarından yapılır.

Biz de “Aşçılık Kulübü”olarak çikolata yapımı ilgimizi çektiği için 11 Mart çarşamba günü “Chef’s İstanbul " Mutfak Atölyesine giderek çikolata kursuna katıldık.

Kursta önce çikolatanın tarihçesi, çikolata türlerinin hazırlanışı, saklama koşulları hakkında bilgi edindik ve daha sonra uygulamaya geçtik.

İlk olarak kuvertür çikolata kullanarak içi dolgulu (ganaj) meyve aromalı çikolatalar, daha sonra ise zevkimize göre süslediğimiz trüf çikolatalar yaptık ve her birinin tadına bakarak fikirlerimizi paylaştık.

Uygulama süresince, eritme ve dondurma teknikleri hakkında bilgi edindik, özel kalıplara dökülen çikolatanın sıcaklığının ve dondurulma süresinin çok önemli olduğunu anladık.

Uygulama sonrasında hazırladığımız çikolataları özenle paketleyerek evimize götürdük.

NDS Aşçılık Kulübü