NDS 2014 Mezuniyet töreni

23 Haziran günü, 2014 yılında okulu bitiren 116 öğrenci ve kalabalık bir davetli topluluğu mezuniyet törenin yapılacağı NDS Lisesinin bahçesinde toplandı.
Diplomalarını alacak olan öğrenciler geleneksel onur tacının altından geçip sahneye yakın alana yerleştikten sonra, davetlilerin de katılımıyla İstiklal Marşı okundu.
Tören, sırasıyla eski ve yeni Lise 4. sınıflardan sorumlu müdür yardımcıları Samira Benameur ve Aurélie Frau Kozak tarafından sunulurken, 12A sınıfından Alexander Mete Lawrence ile 12B sınıfından Aslı Yurtsever de öğretmenleriyle birlikte törenin sunumunda görev aldılar.
Mezun olan öğrencilerin hayatındaki bu önemli anı vurgulamak üzere önce Okul Müdürü Yann de Lansalut, ardından da Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi söz aldı. Onlardan sonra ise, öğrenci velimiz olan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Sayın Gülay Barbarosoğlu ve Şişli Millî Eğitim Müdürü Sayın Murat Mücahit Yentür kısa birer konuşma yaptı.
Mezuniyet pelerinlerini giymiş olan tüm öğrenciler, daha sonra tek tek sahneye davet edildi ve her birine Notre Dame de Sion’da geçirmiş oldukları beş yılı simgeleyen o değerli diplomaları verildi.
Genç mezunların gözünden mutluluk ve heyecan okunuyordu. Öğrencilerimiz topluca fotoğraf çektirdikten sonra tüm davetlilerle birlikte mezuniyet töreni kokteyline katıldılar.