Murat Gülsoy ile Yaratıcı Yazarlık Semineri

Sayın Veli,

Okulumuzda, 2013 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü sahibi yazar Murat Gülsoy ile birlikte tüm Fransız Liselerine yönelik olarak “Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık” başlıklı bir seminer ve atölye çalışması düzenlenmiştir.

14 Mart Cuma günü 13.00-16.30 saatleri arasında Murat Gülsoy’un okulumuzda vereceği seminer, yazarın "Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık / Kurmacanın Bilinen Sırları ve İhlâl Edilebilir Kuralları" isimli kitabının alt başlıkları üzerine kurgulanacaktır.

Seminere her okuldan 10 öğrenci ve bir öğretmen davetlidir.
Okulumuzdan en fazla 90 öğrenci bu etkinliğe katılacaktır.

Bu seminer sonunda yazar tarafından katılımcılara yazma çalışması verilecektir. Katılan öğrencilerin seminer sonunda öykü yazması zorunlu değil, isteğe bağlıdır. Dileyen katılımcıların yazdıkları öyküler, Edebiyat öğretmenleri aracılığıyla 14-18 Nisan tarihleri arasında okulumuza iletilecek, okulumuz Edebiyat öğretmenlerince yapılacak ön elemeden sonra her okuldan seçilen iki öğrenci, çalışmanın ikinci kısmına davet edilecektir.

İkinci çalışmaya davet edilen öğrencilerin isimleri 2 Mayıs Cuma günü bildirilecektir.

Çalışmanın ikinci kısmı, 9 Mayıs Cuma günü 13.00-16.30 saatleri arasında yine Murat Gülsoy tarafından gerçekleştirilecek Yaratıcı Yazma Atölyesi’ dir. Atölye sırasında, seminer çalışmasına katılanlardan istekli olanların yazdıkları öyküler üzerine yazarla birlikte bir çalışma yapılacaktır.

PROGRAM:

I. Etkinlik: "Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık" Semineri