Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi lisans öğrencileri rehber eşliğinde NDS’deki « Victor Hugo Doğululuklar Şiirler ve Resimler » adlı sergiyi gezdi

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden on beş öğrenci, öğretmenleri Zeynep AYGEN ile birlikte « Victor Hugo Doğululuklar Şiirler ve Resimler » adlı sergiyi gezmek üzere 21 Nisan’da NDS’ye geldi.

Lyon 2 Lumière Üniversitesinin 19. y.y. Fransız edebiyatı bölümünde doçent ve Paris 7 Üniversitesinde tüm Fransa’dan akademisyenleri bir araya getiren Victor Hugo Araştırma Grubu üyesi olan Delphine Gleizes, Ece Sutra’nın çevirisi eşliğinde öğrenci grubunu iki saat boyunca Victor Hugo’nun resim dünyasında gezdirdi.

Bu vesileyle öğrencilere sanatçının kullanmış olduğu çeşitli teknikler ve araçlar hakkında bilgiler veren Delphine Gleizes, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Doçent Gleizes, aynı üniversiteden bu kez master seviyesinde düzenlenen bir geziye daha rehberlik yaptı.