Maria Papapetropoulou – piyano & Sedef Erçetin Atala – Çello

20 Kasım 2012 19:30

Klasik ve çağdaş müzik

Davetiye için buraya tıklayın.

Maria Papapetropoulou – piyano

Sedef Erçetin Atala – çello

Program: Metamorphosis

• Robert Schumann - Adagio & Allegro, Op.70

(Langsam, mit innigem Ausdruck – Rasch und feurig)

• Gabriel Fauré - Élégie, Op.24
  • J.S. Bach / Charles-François Gounod - Ave Maria
  • Sergei Rachmaninoff - Vocalise, Op.34, No.14
  • Gabriel Fauré - Après un rêve, Op.7, No.1
  • Erik Satie - Gnossienne, No.1 pour piano
  • Manos Hatzidakis: Syrtos-Sousta, pour piano
  • Nikos Xanthoulis - Rendez-vous avec une inconnue
  • Gerardo Di Giusto - Angeles Caidos

-* Sedef Erçetin Atala - Metamorphosis

• Ástor Piazzolla - Milonga en Re

Le grand Tango

SEDEF ERÇETİN ATALA

İstanbul’da doğan Sedef Erçetin Atala, altı yaşında Belediye Konservatuvarının Piyano Bölümüne kaydoldu. Öğrenimine daha sonra İstanbul Devlet Konservatuvarının Viyolonsel Bölümünde devam etti. Fransa’ya taşındı ve Paris’teki École Normale Supérieure de Musique’ten jüri özel ödülünü alarak mezun oldu. Geneviève Teulières, Raphaël Sommer, Hugh Mackenzie, Moscow Soloists ve Boris Baraz’ın ustalık sınıflarına katıldı.

Paris’teyken, bilhassa Bach’ın çello süitlerini etkileyici yorumlayışıyla, seçkin bir solist olarak dikkat çekti. Sıra dışı yeteneği sayesinde klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin icrasında da son derece yetkin olan sanatçı, doğaçlamalarıyla da uluslararası düzeyde beğenilen, rağbet gören bir müzisyendir.

Uzun yıllardır Liz Mc Comb ile birlikte solist olarak doğaçlama yapan sanatçı, ayrıca Gerardo Di Giusto’nun Camerata Ambigua’sı ve Florin Niculescu’nun Drina Quartet’i ile de zaman zaman sahne almaktadır. Rock müzik grubu Hubestang’la da çalan sanatçı, son dönemde sınırlarını iyice genişleterek, hip hop yıldızı Kayne West ve dörtlüsü ile birlikte Paris ve Nice Caz Festivallerinde pek çok kez çalmıştır. Ayrıca Diana Krall, Manu Dibango, Barbara Luna, Henri Salvador ve Christian Escoudé de dahil başka pek çok isimle birlikte sahne almış, Pavarotti’nin Paris’teki Bercy konserinde Avrupa Solistler Orkestrasının bir üyesi olarak yer almıştır.

Sedef ayrıca Vienne Caz Festivali, Nice Caz Festivali, Pablo Casals Festivali, Nancy Caz Festivali ve Festival D’epinal (Fransa), Balkan Ülkeleri Festivali (Yunanistan), Akdeniz Müzik Festivali (İtalya), Bergen Tango Festivali (Norveç), Arjantin Kültürü Festivali (Slovakya) ve Girona Dünya Müziği ve Dinsel Müzik Festivali (İspanya) de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde festivallere katıldı.1999’da Maria Papapetropoulou ile birlikte Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü’ne layık görüldü.

Sedef Erçetin Atala’nın yer aldığı albümler arasında Juan Carlos Caceres’in “Toca Tango”su, Paris Gotan Trio’nun “Champan Rosado”su, Gerardo Di Giusto’nun topluluğu Camerata Ambigua’nın “La Cambiada”sı ve Florin Niculescu’nun topluluğu Drina Quartet’in “Djangophonie”si bulunmaktadır.

Şu sıralar Kerem Görsev Trio ile birlikte Chamber Jazz projesi kapsamında konserler vermektedir.

MARIA PAPAPETROPOULOU

Athenaeum Konservatuvarında Popi Michailidou ile piyano çalışan Maria Papapetropoulou, Nikos Skalkottas Konservatuvarından birincilikle mezun oldu. École Normale Supérieure de Musique de Paris’de ve Orléans Ulusal Konservatuvarında öğrenim gördükten sonra Onassis bursu kazandı ve Karlsruhe Üniversitesindeki vokal eşlik yüksek lisansını şeref derecesi ile tamamladı.

Yunanistan’dan Atina Ulusal Orkestrası ile Renkler Orkestrasında, Rusya’dan Riazan Filarmoni Orkestrasında ve Almanya’dan Münster Gençlik Orkestrasında solist olarak görev alan sanatçı ayrıca, Yunan Ulusal Radyosu için Theodore Antoniou yönetimindeki Ulusal Modern Müzik Topluluğu ile kayıtlar yapmıştır. Sayısız resitalin yanı sıra Yunanistan, Fransa, İtalya ve Türkiye’de pek çok oda müziği konseri veren Maria Papapetropoulou halen Kalamata Belediye Konservatuvarında eşlik ve oda müziği dersleri vermektedir.