Klasik Gitar Resital - Haluk Onat Akbulut

5 Kasım 2015 20:00

Biletler (Tam 30 TL - Öğrenci - 15 TL Biletix’te satılmaktadır. Konser başlamadan bir saat önce Notre Dame de Sion Fransız Lisesi girişinde.

işbirliği ile

Program :

• J.S. Bach (1685-1750) :Cello Suite No:1 (BWV1007)
    Prelude
  • D. Scarlatti (1685-1757) : Sonata (L.162)
  • F. Sor (1778-1839) : Variationen on a Theme from the Magic Flute Op.9 (Arrg.Segovia)
  • J. Cardoso (1949-) : Milonga
  • F.Mendelssohn-Bartholy (1809-1847) : Canzonetta

*** ARA ***

• I. Albeniz (1860-1909) : Asturias (Leyenda)
  • A. Piazzolla (1921-1992) : La Muerte del Angel (Tango)
    Milonga del Angel
  • F. Tarrega (1854-1909) : Recuerdos de la Alhambra
  • R. Dyens (1955-) : Tango en Skai
    Libra Sonatine mov.3 “Fuocco”

HALUK ONAT AKBULUT, Gitar

1979 Yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine beş yaşında Prof. İlhan Baran ve Prof. Sabahattin Kalender ile başladı. Ortaokulda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Gitar Bölümü’nde Polonyalı gitarist Ireneusz Strachocki ve Kağan Korad ile çalıştı. Eğitimine Almanya’da devam etti. Orada çeşitli şehirlerde usta gitaristlerle çalıştı. 1998 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın birçok enstrüman için açmış olduğu “Genç Yetenekler “ yarışmasında, gitar dalında birinci oldu. 1999’da Classical Guitar Artist yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Daha sonra Türkiye’ye dönerek İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Bekir Küçükay’ın sınıfına girdi. Yüksek Lisans’ını Haliç Üniversitesi Konservatuvarında Prof. Mutlu Torun ile “Ricardo Moyano ve Carlo Domeniconi’nin eserlerindeki Türk Müziği yaklaşımları” üzerine yaptı.

Dale Khavanagh,Thomas Müller Pering, HubertKappel, Alfonso Moreno, Tilman Hoppstock, JorgeCaballero, Anielo Desidero, Tadashi Sasaki, Manuel Baruecco, Pepe Romero ,Alirio Diaz ve David Russell ile workshop çalışmalarına katıldı.

2000 yılında Çukurova Senfoni Orkestrası ile konser verdi. Daha sonra Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Konser Salonlarında, Atatürk Kültür Merkezi (İstanbul ve Eskişehir), Fransız Kültür Merkezi (Ankara ve İstanbul) ve Akbank Sanat Konser Salonlarında, Almanya’da Domme Katedrali’nde çeşitli solo resitaller verdi ve birçok televizyon programına katıldı. 2015 yılında, Semiha Berksoy Opera Vakfının düzenlediği “Semiha Berksoy Opera Vakfı Haluk Onat Akbulut Klasik Gitar Resitali” konserini verdi.
Hâlâ konser çalışmalarına devam etmekte, “Gitar’ın Klasik Müzikteki Yeri ve Önemi” ile ilgili farkındalık eğitimi misyonunu yürütmekte ve workshop çalışmaları ve seminerlerine devam etmektedir.