Kimya Kulübü Uluslararası Edinburgh Bilim Festivali’ne katıldı

NDS Kimya Kulübü’nün yirmi iki öğrencisi, öğretmenleri Betül Eyüboğlu ve Ani Benglian eşliğinde, 18-22 Nisan 2014 tarihleri arasında Uluslararası Bilim Festivali’ne katılmak üzere Edinburgh’a gitti.

Yolculuk sırasında öğrenciler, Edinburgh ve Glasgow’u keşfetmek üzere birer şehir turu yaptılar.

Edinburgh’da, “Deep Sea World” ’u gezerek, sergilenen çeşitli böcek ve balıkları incelediler.

Ayrıca, “False Memory Archieve” ve “Art Science” Sergileri’ni görmek üzere kentin üniversitesine gittiler.

Öğrencilerimiz ayrıca İskoçya Ulusal Müzesini gezerek burada çeşitli bilimsel çalıştaylara katıldıktan sonra, Oyuncak Müzesini ve National Gallery’yi ziyaret ettiler.

Pitlochry Damıtımevine düzenlenen diğer bir gezide ise genç bilim insanlarımız, fermantasyonun çeşitli aşamalarını gözlemleme olanağı buldular.

Glasgow Bilim Merkezinin gezilmesi sırasında, öğrenci grubumuz insan vücudu, kimyasal deneyler ve enerji tüketimi üzerine çeşitli atölye çalışmalarına katıldı.

Öğrencilere bu gezinin sonunda “Bilim Festivali’ne Katılım Belgesi” verildi.